Nadzorni odbor Bosnalijeka upisan u registar emitenata Komisije za vrijednosne papire FBiH

27.04.2022. 09:47 / Izvor: Akta.ba
bosnalijek

Komisija za vrijednosne papire FBiH je, rješenjem od 14. aprila 2022. godine, u registar emitenata izvršila upis Nadzornog odbora Bosnalijeka

Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine je, rješenjem od 14. aprila 2022. godine, u registar emitenata izvršila upis Nadzornog odbora Bosnalijeka u sazivu Nedim Rizvanović, predsjednik Nadzornog odbora te Bernadin Alagić, Vedad Tuzović, Madžid Avdagić i Samir Telibečirović u svojstvu članova Nadzornog odbora. 

Ovim je potvrđen kontinuitet rada Nadzornog odbora i Uprave društva u sastavu Nedim Uzunović, Mirela Spahić i Adnan Hadžić koji ostaju potpuno posvećeni razvoju kompanije i otvaranju novih tržišnih prilika te jačanju pozicije na postojećim tržištima, a u interesu svih dioničara. 

Kompanija Bosnalijek, sa ovim sastavom Uprave, u proteklih sedam godina pozicionirana je kao jedan od regionalnih lidera u farmaceutskoj industriji te je postala prepoznatljiv farmaceutski proizvođač i značajan partner multinacionalnih farmaceutskih kompanija iz Francuske, SAD, Njemačke i drugih država, saopšteno je iz Uprave Bosnalijeka. 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti