cargo-partner proširuje svoje prisustvo u Ujedinjenom Kraljevstvu

28.04.2022. 08:28 / Izvor: Akta.ba
cargo

Nakon što je 2021. godine započeo zajedničko ulaganje sa kompanijom Aztek International Freight Ltd., cargo-partner će sada u potpunosti integrisati svoju partnersku kompaniju sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu u cargo-partner grupu.

Nakon što je 2021. godine započeo zajedničko ulaganje sa kompanijom Aztek International Freight Ltd., cargo-partner će sada u potpunosti integrisati svoju partnersku kompaniju sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu u cargo-partner grupu. Ovim korakom, svojoj postojećoj lokaciji u Mančesteru cargo-partner dodaje dvije nove kancelarije, u Istočnom Londonu i Bradfordu, i na taj način dodatno proširuje svoju mrežu.

cargo

Nešto više od godinu dana nakon što je cargo-partner uspostavio svoje operacije u UK sa prvom kancelarijom u Mančesteru, kompanija sada završava kupovinu kompanije Aztek International, nakon što je prvobitno kupila jednu trećinu akcija 2021. cargo-partner tim u UK je u posljednjih 15 mjeseci porastao sa 13 na 55 zaposlenih, smještenih na tri lokacije.

Jaka evropska mreža i stručnost nakon Bregzita

Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner, objašnjava strateški značaj ove investicije.

"Radimo sa Aztekom već 15 godina, tokom kojih smo međusobno pomagali jedni drugima da rastemo i razvijamo naše poslovanje. Ova akvizicija će značajno upotpuniti naš postojeći portfolio usluga u UK, posebno u zbirnom cestovnom transportu. Pored toga, nedavno proširen tim nastaviće uspješno da podržava klijente, održavajući njihove lance snabdijevanja širom Evrope i upravljajući složenim i novim carinskim zahtjevima nakon Brexita", rekao je Krauter. 

Fokus na hitnim rješenjima

Pored podrške kupcima u carinskim procedurama nakon Brexita, cargo-partner je također stavio strateški fokus na ekspresna/hitna rješenja za vremenski ograničeni transport. Od otvaranja svoje filijale u UK, cargo-partner je obradio nekoliko hitnih avio pošiljki za klijente iz automobilske, zrakoplovne, zdravstvene, maloprodajne i potrošačke industrije.

Strateško širenje u zapadnoj Evropi

Tradicionalno, logistički provajder sa sjedištem u Austriji je imao veoma snažno prisustvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, ali je nedavno značajno investirao kako bi dodatno proširio prisustvo u Zapadnoj Evropi. Osim što već 20 godina ima filijale u Njemačkoj i Beneluksu, cargo-partner je nedavno dodao Irsku, Italiju, Španiju, Švedsku i UK u svoju mrežu i sada je zastupljen na najvažnijim tržištima u regionu. Dalje jačanje prisustva u UK je suštinski dio slagalice u strateškim razvojnim planovima kompanije u zapadnoj Evropi za 2022. i dalje.

cargo

Snažno uspostavljena organizacija cargo-partnera u Aziji će nastaviti saradnju sa svojim europskim agentima na bazi neutralnosti.

"To je njihov posao i mi možemo da se pridružimo prednostima obima i konsolidacije, također smo otvoreni da razgovaramo o opciji da se pridruže našoj grupi", kaže Roland Kern, direktor Globalnog razvoja mreže.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu eura u 2020. godini i trenutno zapošljava više od 3.700 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti