Nakon požara u zgradi IRB-a, pričinjena velika materijala šteta

02.05.2022. 08:00 / Izvor: Nezavisne novine
požar IRB

Požar koji je u subotu naveče izbio u poslovnoj zgradi u kojoj je i sjedište Investiciono-razvojne banke /IRB/ u Banjaluci pričinio je veliku materijalnu štetu.

Požar koji je u subotu naveče izbio u poslovnoj zgradi u kojoj je i sjedište Investiciono-razvojne banke /IRB/ u Banjaluci pričinio je veliku materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nije bilo, saopšteno je jutros iz IRB-a.

"Prve informacije kojima trenutno raspolažemo govore da je požar izbio na drugom mjestu i da se proširio na prostorije koje koristi IRB Republike Srpske, a detalje očekujemo po završetku uviđaja", navodi se u saopštenju.

Kako je za "Nezavisne" rekao Miroslav Malinić, komandir Vatrogasne brigade Banjaluka, vatrogasci su nakon dojave na teren stigli za četiri minuta.

"Dojavu smo zaprimili u 3.03 časova, a na licu mjesta smo bili u 3.07 časova. Intervencija je trajala do 8.37 časova. Povrijeđenih nije bilo. Policija će raditi uviđaj, a mi smo ugasili ono sto je gorjelo. Na stambeni dio se nije proširila vatra, ali bio je to jako nezgodan i komplikovan požar", rekao je Malinić.

Na zgradi, odnosno dijelu gdje je bio smješten IRB RS, nastala je velika materijalna šteta, a policija će nakon što se steknu uslovi izvršiti uviđaj kako bi se utvrdio uzrok.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti