AS Holding na 11. Sarajevo Business Forumu promoviše potencijal prehrambene industrije

06.05.2022. 08:07 / Izvor: Akta.ba
rusmir hrvić

Vodeća prehrambena grupacija AS Holding, predstavit će investitorima iz Jugoistočne Europe svoju strukturu i zdrave temelje poslovanja.

Na 11. po redu, najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu koju organizuje BBI banka, vodeća prehrambena grupacija AS Holding, predstavit će investitorima iz Jugoistočne Europe svoju strukturu i zdrave temelje poslovanja. Ovo će biti idealna prilika da se stranim poslovnim partnerima dokaže stabilnost proizvodnje prehrambenog sektora u BiH i na taj način ostvari privlačenje novih investicija.

"Čast mi je što smo i ove godine dijelom ovako velike priče koju organizuje BBI banka. Sarajevo Business Forum ima izuzetno veliku važnost za sve poslovne subjekte iz cijelog svijeta i kroz godine rada postali su najprepoznatljivija konferencija u regionu. Povezivanje naših domaćih projekta sa poslovnim partnerima i investitorima iz cijelog svijeta od iznimnog je značaja za cijelu prehrambenu industriju u BiH. Sretan sam što je interes inozemnih privrednika za učešće na ovogodišnjem Forumu izuzetno veliki, a s druge strane sam ponosan što ćemo imati priliku da im prestavimo puni potencijal kompanija Vispak, Klas, AS Jelah, AC Food, Solana, Oaza i ostalih koje uspješno posluju u sastavu AS Holdinga. Iskoristit ćemo priliku što smo dio najznačajnije poslovne priče u regionu", istakao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Kompanije AS Holdinga koje dugi niz godina zauzimaju vodeće pozicije u proizvodnji hrane, ključne su za investitore jer nude kvalitetne brendove koji su nagrađeni lojalnošću bh. potrošača. Proizvodnja Klasa, Vispaka, AS Jelaha, AC Food-a i drugih kompanija, posljednjih godina potpuno je fokusirana na tehnološke inovacije koje dovode do produktivnijih i profitabilnijih procesa proizvodnje novih brendova kao i unapređenja postojećih.  

Predstavnici AS Holdinga će ove godine staviti fokus na usmjeravanje i ohrabrivanje predstavnika poslovnog svijeta iz regiona i Evrope koji žele ulagati u Bosnu i Hercegovinu. Glavni cilj je otvoriti put ka jačanju snažnih ekonomskih veza između naše države i zemalja svijeta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti