Osnovana prva kompanija za savjetovanje i podršku u području kriptovaluta u BiH

08.05.2022. 09:31 / Izvor: Akta.ba
kriptovaluta

U Goraždu osnovana kompanija specijalizovana za savjetovanje i podršku u području kriptovaluta.

U Goraždu je osnovana kompanija specijalizovana za savjetovanje i podršku u području kriptovaluta, jedinstvena u Bosni i Hercegovini sa vrhunskim kvalitetom obuke uz razvijene programe učenja.

Nakon višemjesečnih priprema rad kompanije ozvaničen je prijemom za brojne goste, buduće poslovne partnere i prijatelje.

Obraćajući se prisutnima u goraždanskom restoranu "Drinska bašta" osnivači kompanije Ismar i Erna Šehić istakli su da im je želja svojim primjerom motivisati ljude da se educiraju u ovoj oblasti kako bi postali finansijski neovisni.

"Krećemo iz Goražda i nećemo se zaustaviti. Idemo mnogo koraka prije drugih u Bosni i Hercegovini, nismo htjeli čekati da nas pregazi vrijeme. Zašto ne bi radili ono što već rade u Dubaiju, New Yorku…svuda gdje kriptovalute prepoznaju kao moćno sredstvo ubrzanja nove ekonomije za nove generacije. Cilj nam je promijeniti način razmišljanja o investiranju u kriptovalute. Zato pokrećemo investicioni fond koji ću ja voditi. Ovo je jedan od najboljih trenutaka za ulaganje. Generacija poput moje je mnogo bliže kripto svijetu i plaćanju kriptovalutama iako je to kod nas još uvijek misaona imenica", naglasio je Ismar Šehić, obraćajući se na otvaranju kompanije.

Osim edukacije u oblasti kriptovaluta cilj novoosnovane kompanije obuka za samostalan rad sa kriptovalutama, razumijevanje digitalnog tržišta i njihovog mjesta u tradicionalnom finansijskom sistemu.

"Osnovali smo firmu prvenstveno iz razloga da edukujemo ljude u Bosni i Hercegovini o kriptovalutama koje su uveliko zastupljene u zemljama zapadne Evrope. Većina onih koji promovišu kripto svijet ili rade edukacije vam govore ono što vi želite čuti, a ne ono što je realno. Sigurno da nije lako na tržištu kriptovaluta napraviti profit, ali je moguće uz pravilno znanje i njegovu upotrebu. To mnogo olakšava vaš uspjeh na tržištu. Naš cilj je da vas naučimo da pravilno tražite informacije kako bi bili uspješni u trgovanju kriptovalutama", poručio je Šehić.

Kompanija E.I.S ima razvojnu strategiju, a u planu je i skoro otvaranje E.I.S. Real Estate čiji je idejni tvorac Erna Šehić, BA.ing građevinarstva.

Njen fokus je dizajniranje, renoviranje, izdavanje i gradnja poslovnih i stambenih objekata.

"Naš zajednički san je da ljudima nudimo nove prilike. Jedna od njih je da stvaramo projekte za one koji uživaju u stilskom dizajnu interijera. Transformacija prosječnog u idealno je realno ostvariva, a mogućnosti su nevjerovatne. Uostalom, budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove, a naš je cilj da u modernom stvorimo osjećaj doma, osjećaj topline", poručila je Erna Šehić.

Prvi edukacioni kurs o kriptovalutama za koji su prijave već počele bit će organizovan sredinom maja i potpuno je besplatan što je simboličan poklon povodom otvaranja kompanije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti