Predstavnici komore provjerili ispunjenost uslova za obrazovanje učenika u Standardu

09.05.2022. 09:16 / Izvor: Akta.ba
standard

Predstavnici Privredne komore RS posjetili su kompaniju Standard d.o.o. Prnjavor, s ciljem provjere ispunjenosti uslova za obrazovanje učenika kod poslodavaca.

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske posjetili su kompaniju Standard d.o.o. Prnjavor, s ciljem provjere ispunjenosti uslova za obrazovanje učenika kod poslodavaca, što je i nadležnost Komore definisana Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju RS.

Predstavnicima Komore predstavljeni su uslovi u kojima se realizuje praktična nastava u ovoj kompaniji. U toku posjete naglašene su mogućnosti za unapređenje saradnje između srednje škole Ivo Andrić u Prnjavoru i ove kompanije u smislu većeg broja učenika na praktičnoj nastavi kao i planiranja upisa  učenika u skladu sa potrebama kompanije.

Standard Prnjavor ima dva mentora praktične nastave, koji su posvećeni procesima organizovanja rada sa učenicima, a koji su prošli obuku koju je organizovala Privredna komora Srpske.

Nedostatak stručne radne snage jedan je od faktora koji opredjeljuju ovu kompaniju da se uključi u proces organizovanja praktične nastave za učenike srednje škole, a u skladu sa planovima razvoja kompanije potrebe za kadrovima su kontinurane i priliku za zaposlenje će imati svi učenici na praktičnoj nastavi koji pokažu interes i želju za učenjem i napredovanjem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti