Jusuf Nurkić na Sarajevo Business Forumu 2022: Broj jedan su reforme

11.05.2022. 15:48 / Izvor: Akta.ba
jusuf nurkic

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić danas je prisustvovao svečanom otvaranju Sarajevo Business Foruma gdje mu je svečano uručena nagrada za "ambasadora godine".

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić danas je prisustvovao svečanom otvaranju Sarajevo Business Foruma gdje mu je uručena nagrada za "ambasadora godine". 

Naime, i ove godine na Sarajevo Business Forumu dodijeljena su prestižna priznanja “Sarajevo Business Bridge Awards” kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji.

jusuf

Među njima se našao Nurkić koji je prilikom obraćanja medijima istaknuo važnost konferencija i događaja poput foruma koji se trenutno odvija u glavnom gradu BiH, ali i svega onoga što tek trebamo poduzeti na promociji ljepota i potencijala Bosne i Hercegovine. 

"Mislim da je jako važno da ljudi dolaze i ulažu svoja sredstva, a da imaju mogućnost i sigurnost. Nadam se da država i vlast znaju da reforme moraju doći. Najbitnije je svijetu pokazati da BiH ima svoje adute i bogatstva. Naš najbolji adut je narod, uvijek se nadamo najboljem u svemu", rekao je Nurkić. 

Naglasio je da država treba raditi na privlačenju stranih investicija, kao i da on sam radi na tome. 

"Broj jedan su reforme. Nebitno koliko sporo to ide, ali moramo sve uraditi za građane. Broj dva je turizam. Najveća mana je da nismo iskoristili ni pet posto Bosne i Hercegovine. Nadam se da će što prije doći momenat za reklamiranje turizma, a ja bih bio vrlo rado dio toga", poručio je tokom današnjeg obraćanja. 


E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti