Na portalu Akta.ba od danas dostupni finansijski pokazatelji za firme iz Republike Srpske

12.05.2022. 15:04 / Izvor: Akta.ba
finansije rs

Finansijski pokazatelji za 2021. godinu za firme iz Republike Srpske dostupni su na poslovnom portalu Akta.ba u sklopu rubrike Registar i to za klijente Premium i Registar + paketa.

Finansijski pokazatelji za 2021. godinu za firme iz Republike Srpske od su dostupni na poslovnom portalu Akta.ba u sklopu rubrike Registar i to za korisnike Premium i Registar + paketa.

U registar Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) za 2021. godinu izvještaje je predalo ukupno 18.891 kompanija. 

Od ovog broja, 10.495 je privrednih društava ( uključujući i javne ustanove), 6.783 su druga pravna lica, 1.565 je preduzetnika, 10 banaka, 17 mikrokreditnih, 14 osiguranja i 7 fondova.

Ukupan ostvaren prihod firmi u RS-u iznosi 26,8 milijardi KM, dok je ukupan dobitak firmi u prošloj godini 2,5 milijardi KM.

Ostvareni gubitak na osnovu predatnih finansijskih izvještaja iznosi 611 miliona KM.

Ove firme zapošljavaju ukupno 198.480 radnika.

Za sve ove kompanije, na uvidu su podaci o ukupnom prihodu, sveobuhvatnoj dobiti, broju uposlenih, te izvještaj o transakcijskim računima pravne osobe sa statusom računa (aktivan, blokiran, ugašen), nazivom banke i brojem transakcijskog računa.

Uz već dostupne finansijske pokazatelje za Federaciju BiH, sigurni smo da će vam podaci za Republiku Srpsku omogućiti sveobuhvatan uvid i mogućnost za sigurnije i kvalitetnije poslovanje, te da će vam analiza uspješnosti poslovanja određenih firmi pomoći u donošenju dobrih poslovnih odluka.

Finansijski podaci dostupni su i putem iOS Akta.ba aplikacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti