Nedim Rizvanović: Uprava Bosnalijeka na čelu sa Uzunovićem uživa potpuno povjerenje NO

14.05.2022. 07:27 / Izvor: Akta.ba
bosnalijek

Postojeći članovi Nadzornog odbora u potpunosti podržavaju rad Uprave kompanije.

Komisija za vrijednosne papire je dana 14. 4. 2022. godine u registar emitenata upisala Nadzorni odbor Bosnalijeka u sastavu Nedim Rizvanović, predsjednik te Bernadin Alagić, Vedad Tuzović, Madžid Avdagić i Samir Telibečirović, članovi Nadzornog odbora.

Rješenjima nadležnih institucija riješena je svaka dilema oko legitimnosti upravljačkih tijela te gore spomenuti Nadzorni odbor nastavlja redovan rad sa Upravom društva u sastavu Nedim Uzunović, Adnan Hadžić i Mirela Spahić.

"Izuzetno smo ponosni na ono što Bosnalijek danas predstavlja u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Svijetli smo primjer uspješne kompanije koja iz godine u godinu bilježi pozitivne trendove rasta i razvoja, povećanja prihoda, redovne podjele dividende, redovnih plata za naše uposlene, povećanje broja zaposlenika te izuzetnog doprinosa u dijelu društveno odgovornog poslovanja i podrške široj društvenoj zajednici, sa izuzetno kvalitetnim proizvodima u proizvodnom programu koji svrstavaju Bosnalijek u sami vrh farmaceutskih kompanija u ovom dijelu svijeta", navodi Rizvanović.

Dodaje da je Bosnalijek doživio procvat u svim segmentima rasta i unapređenja poslovanja u zadnjih nekoliko godina, upravo u vrijeme sadašnje Uprave.

"Postojeći članovi Nadzornog odbora u potpunosti podržavaju rad Uprave kompanije i izuzetno smo ponosni na postavu koja je uspjela da sačuva i unaprijedi poslovanje u svim segmentima, bez obzira na velike izazove sa kojima su se susreli u prethodnom periodu", zaključio je predsjednik Nadzornog odbora, Nedim Rizvanović.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti