Vlada Brčko distrikta osuđuje postupak Pravosudne komisije, traže poništenje sramnog tendera

14.05.2022. 18:23 / Izvor: Akta.ba
brčko vijećnica

"Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopšte usudio da raspiše javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote", navode iz Vlade Brčko distrikta.

Informacija da je Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH zatražila od nadležnog Odjeljenja u brčanskoj Vladi objavu tendera za nabavku „potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti za potrebe Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć“ izazvala je ogorčenje među članovima Vlade na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem.

"Sama pomisao da se za ove potrebe neko uopšte usudio da raspiše javnu nabavku u nama budi osjećaj bespomoćnosti i sramote i odlučno demantujemo bilo kakvu odgovornost za ovaj sramni postupak nadležnih u Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH", navode iz Vlade.

Podsjećaju javnost da se vlast u Brčkom kao i u svim ostalim demokratskim društvima dijeli na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, te je tako koncipiran i Budžet Brčko distrikta BiH.

Sve institucije izvršne, zakonodavne i sudske komponente vlasti u Brčko distriktu BiH imaju svoj dio budžeta kojim raspolaže na način kako to zakon nalaže.

Nažalost, kako kažu, neki su zloupotrijebili svoja ovlašćenja i posegli za ovim sramotnim potezom, koji je zgrozio javnost ne samo u Brčkom već i u regionu.

"Ono što dodatno boli je činjenica da zaposlenici u Pravosudnoj komisiji koja je nosilac ovog tendera, očigledno nemaju nikakakvu empatiju prema kolegama i koleginicama sa kojima zajedno zarađuju za život. Uz to, njihova mjesečna primanja su daleko iznad prosjeka u Brčko distriktu BiH. Još jednom osuđujemo ovaj postupak i tražimo od nadležnih da reaguju i odmah ponište ovaj sramni tender", navodi se u saopćenju Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti