Pojavili se lažni električari u Banjaluci i Prijedoru

17.05.2022. 15:04 / Izvor: Akta.ba
ELEKTRIČARI

Elektrokrajina je danas upozorila javnost da je više građana na području Banjaluke i Prijedora prijavilo da su ih obilazile nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici ovog preduzeća.

Elektrokrajina je danas upozorila javnost da je više građana na području Banjaluke i Prijedora prijavilo da su ih obilazile nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici ovog preduzeća, te na licu mjesta traže naplatu radova na izmještanju mjernih mjesta (brojila) iz domaćinstava na električne stubove.

"Jedan od ovih slučajeva proteklih dana je prijavljen u Ulici manastira Gomionice u banjalučkom naselju Srpske toplice", navodi se u saopćenju.

Kako se dodaje Elektrokrajina je ove nezakonite aktivnosti prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

"Pozivamo građane da ne nasjedaju na pomenute nelegalne ponude, jer Elektrokrajina naplatu usluga ne obavlja na licu mjesta niti u gotovini, već isključivo preko žiro-računa u komercijalnim bankama. Ističemo, također, da radove na izmještanju brojila iz objekata potrošnje obavljamo besplatno, u sklopu naših redovnih aktivnosti ovlaštenih radnika ovog preduzeća", navodi se u saopćenju.

Pomenuto preduzeće je apelovalo na građane da svaku nepoznatu osobu koja u ime Elektrokrajine traži naplatu usluga na licu mjesta i u gotovini prijave MUP RS na broj 122 i Uslužnom centru Elektrokrajine na broj 0800 50 116.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti