Njemački PASS uskoro počinje proizvodnju u Zvorniku, posao za 150 ljudi

18.05.2022. 08:06 / Izvor: Akta.ba
zvornik

Uskoro počinje proizvodnja novog investitora u Zvorniku, najavio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Uskoro počinje proizvodnja novog investitora u Zvorniku, najavio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

"Očekujemo do kraja godine da krene proizvodnja u industrijskoj zoni sa jednim novim investitorom što je znak da smo privlačni stanim ulagačima. Ova njemačka firma je između Zvornika i Laktaša izabrala naš za svoje proizvodne pogone", istakao je Stevanović.

On je pojasnio da je njemačka firma PASS, koja se bavi proizvodnjom autodijelova, kupila prostor nekadašnjeg Famoda kako bi tu preselili svoju proizvodnju iz Poljske, prenosi radioosvit.com.

Firma je kupila prostor za više od 800.000 KM, uknjižili ga i rade na pripremi pogona za rad. Ova firma će do kraja godine zaposliti 150, a u drugoj fazi, naredne godine, još 150 radnika. To je znak da je Zvornik zaista perspektivan grad jer invastitori dolaze u njega" rekao je Stevanović.

On je naglasio da se PASS bavi proizvodnjam autodijelova za cijeli svijet, te da imaju pogone u Bijeljini gdje radi veliki broj radnika.

"Njihov je plan da u septembru ili najkasnije do kraja oktobra krenu sa plasmanom proizvoda iz Zvornika u svijet", najavio je gradonačelnik Zvornika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti