Fuad Kasumović se izjasnio da nije kriv u slučaju" Zenicatrans"

18.05.2022. 14:49 / Izvor: Fena
kasumović

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović i njegovi saradnici izjasnili su se danas pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici da nisu krivi po optužnici.

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović i njegovi saradnici izjasnili su se danas pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici da nisu krivi po optužnici u slučaju poznatom kao "Zenicatrans".

To su okupljenim novinarima ispred zgrade Kantonalnog suda Zenica potvrdili advokati optuženih koji nisu željeli davati i izjave.

Osim Kasumovića, o krivnji su se danas izjašnjavali Vahdet Drino, Besim Husaković, Zlatko Osmanović, Almira Baručija-Kapidžić, Asmir Mašić, Edin Mehić, Mesud Ormanović, Amel Krivdić, Abdulah Kratina i Amela Đozo.

Tužilaštvo ZDK, koje zastupa Edina Karadža, tereti ih da su kao organizirana grupa počinili više krivičnih djela - udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanje stečaja, krivotvorenje službene isprave i nesavjestan rad u službi...a u vezi izuzimanja Autobuske stanice Zenica iz vlasništva spomenutog gradskog preduzeća. 

"Zenicatranas" je trenutno preduzeće u stečaju, a ostalo je i bez mogućnosti obavljanja prijevoza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti