Najavljene pojačane mjere sigurnosti na ulicama Sarajeva tokom turističke sezone

18.05.2022. 16:02 / Izvor: Akta.ba
turizam

Tokom sastanka istaknuti su problemi s kojima se susreću predstavnici turističkog sektora, informacije sa terena MUP-a Kantona Sarajevo, kao i kantonalnog Centra za socijalni rad.

Turistička sezona u Sarajevu i Bosni i Hercegovini već je počela, a njen vrhunac očekuje se tokom jula i augusta, kada se očekuje i povećanje broja turista.

Na jednom od susreta s privrednicima "Na kafi s ministrom" predstavnici turističkog sektora kao najveće probleme turističke djelatnosti istakli su prosjaćenje i džeparenje, te tom prilikom istakli da se isti moraju rješavati već sada kako bi spremni dočekali sezonu i izbjegli situacije u kojima bi eskalacija ovih problema dovela do nesagledivih posljedica u oblasti turizma.

Slijedom ovih zahtjeva privrednika ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić organizovao je sastanak s ministrom MUP-a Admirom Katicom, ministricom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica Ivanom Prvulović, te predstavncima Udruženja turističkih privredika Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović, inspektor Enes Softić i direktor Centra za socijalni rad KS Mahir Delić.

turizam

Tokom sastanka istaknuti su problemi s kojima se susreću predstavnici turističkog sektora, informacije sa terena MUP-a Kantona Sarajevo, kao i kantonalnog Centra za socijalni rad.

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

"Mi smo danas, svi zajedno donijeli zaključke koji će omogućiti realizaciju aktivnosti koje će dovesti do povećanja stepena sigurnosti kako turista u našem Kantonu, tako i naših građana i građanki i odmah ćemo poduzeti sve neophodne korake da se te aktivnosti na vrijeme realizuju", naveo je ministar Delić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti