Operativna akcija "AS": SIPA vrši pretres na dvanaest lokacija u Sarajevu i Konjicu

19.05.2022. 08:28 / Izvor: Akta.ba
sipa

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u sklopu operativne akcije "AS", na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese .

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su (19.5.2022. godine), u sklopu operativne akcije "AS", na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja" propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo "Povlaštene informacije" propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-bezbjedonosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, saopćeno je iz SIPA-e.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti