Održana PANTHEON konferencija 2022 "Connected and secure digital companies"

19.05.2022. 15:14 / Izvor: Akta.ba

Glavne teme PANTHEON konferencije 2022, u organizaciji kompanije Datalab BH, su bile digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa, trendovi u digitalizaciji, kao i zakonske aktuelnosti u oblasti računovodstva.

Glavne teme PANTHEON konferencije 2022, u organizaciji kompanije Datalab BH, su bile digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa, trendovi u digitalizaciji, kao i zakonske aktuelnosti u oblasti računovodstva. Poduzetnicima, direktorima, računovođama, kao i ostalim poslovnim funkcijama koje kreiraju poslovno okruženje i učestvuju u procesu digitalne transformacije prezentirani su digitalni alati i nove funkcionalnosti PANTHEON-a, kao i usluge ePoslovanja i online poslovnog programa PANTHEON Web Light, koje Datalab do krajnjih korisnika pruža u saradnji sa kompanijom BH Telecom, generalnim sponzorom konferencije. Pored generalnog partnera i sponzora, konferenciju su podržali također i brojni Datalab prodajni i implementacijski partneri kao i renomirane računovodstvene agencije u Bosni i Hercegovini i PANTHEON korisnici.

Centralna tačka konferencije su bile novosti, koje donosi PANTHEON 11. Evolucija nove generacije informacionog sistema odlikuje PANTHEON 11 najvišim nivoima sigurnosti. Ovo predstavlja sveobuhvatnu zaštitu podataka, bez obzira na to da li je vaš program hostovan na serverima u oblaku ili ste ga instalirali na sopstvenoj infrastrukturi. PANTHEON 11 sa sobom donosi nekoliko značajnih promjena odnosno optimizacija u samom načinu rada, kao što su: row level security – napredni nivo zaštite podataka, značajna ubrzanja u samom radu aplikacije te razmjena podataka putem web service-a.

Novosti su prezentirali PANTHEON konsultanti na čelu sa voditeljicom podrške Datalab BH, Melisa Ališa. Šef Službe za sigurnost i mrežne integracije BH Telecoma, Adem Tipura, posebno se osvrnuo u svom predavanju na sigurnosne aspekte, cloud poslovanje te praktično pojasnio sigurnosne protokole BH Telecom data centra, a  koji garantuju potpunu sigurnost poslovanja u oblaku. Konferenciju je moderirala novinarka Ika Ferrer Gotić.

Poseban naglasak konferencije je bio  na cloud i online poslovanju, koje omogućava poslovni program PANTHEON Web Light. Nova usluga je odgovor na ubrzane potrebe digitalizacije i online poslovanja. BH Telecom je obezbijedio moderni data centar za skladištenje podataka, a Datalab poslovni program PANTHEON, koji je dostupan online. PANTHEON Web Light je jednostavan online poslovni program za  izdavanje i prijem računa, narudžbe kupaca i dobavljačima, ePoslovanje, skladišno poslovanje, vođenje putnih naloga, evidenciju radnog vremena i brz pregled poslovanja.

pantheon

 

PANTHEON Web Light omogućava korištenje funkcionalnosti PANTHEON ERP sistema bez obzira gdje se nalazite, koju ulogu u preduzeću imate ili koji uređaj koristite. Možete jednostavno potvrditi primljeni račun ili odobriti godišnji odmor zaposlenom na svom telefonu, pregledati ključne pokazatelje poslovanja preduzeća, stanje potraživanja, stanje na žiro računima, rast prometa i slično. Također, PANTHEON Web Light ima veliku ulogu i primjenu u računovodstvenim agencijama kao korisnički interfejs za pristup do podataka u bazi računovodstva.

Ukoliko je potrebno da zaposlenim dozvolite pristup samo određenim funkcionalnostima u PANTHEON Web Light-u kao što su: evidencija radnog vremena, kreiranje putnog naloga, pristup DMS-u i slično, moguće je aktivirati pojedinačne granule za zaposlenog.

Prezentirane su također usluge ePoslovanja. Savremeni dokumentacioni sistem PANTHEON DMS, pored upravljanja dokumentima, upravlja čitavim ciklusom različitih vrsta dokumentacije. Rješenje udružuje na jednom mjestu WorkFlow – unaprijed definirane poslovne procese, upravljanje eDokumentacijom i eKnjiženje, koje radi na bazi OCR tehnologije (optičko prepoznavanje znakova) uz pomoć koje se analogni dokumenti pretvaraju u digitalni oblik, a mogućnost greške pri prepisu podataka zahvaljujući samoukom sistemu se kroz vrijeme svodi na minimum. Sigurnost baza podataka je također jedan od prioriteta, te je ista obezbijeđena eServisom PANTHEON Backup, koja svim korisnicima koji PANTHEON koriste kao lokalne licence omogućava da sigurnosnu kopiju baza podataka jednako kao PANTHEON Cloud korisnici čuvaju u oblaku odnosno data centru BH Telecoma.

"Naša misija je da PANTHEON korisnicima, zajedno sa našim partnerima, obezbijedimo efikasna rješenja odnosno siguran i pouzdan poslovni program koji na svim nivoima omogućava digitalizaciju poslovanja i pri tome garantuje sigurnosti podataka.

Svakodnevno pratimo potrebe PANTHEON korisnika, a posebno računovođa kao generatora digitalizacije u preduzećima. Mogu slobodno reći da su PANTHEON računovođe  već postale pravi lideri digitalizacije, veoma osvješteni u pogledu novih tehnologija, a isto prenose i na svoje klijente i time stvaraju pozitivne efekte na cjelokupnu društvenu zajednicu.

Ove godine slavimo 25 godina razvoja PANTHEON-a. Posebno sam ponosan na novu generaciju PANTHEON 11, koji smo danas predstavili, kao i novu online uslugu PANTHEON Web Light, koju razvijamo u saradnji sa partnerom BH Telecom, izjavio je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti