Nakon dvije godine Revicon se vratio u Neum: Simpozij Futur Prvi okupio stotine učesnika

02.06.2022. 09:45 / Izvor: Akta.ba
REVICON

U organizaciji konsultantske kuća Revicon u Neumu je jučer počeo XXI međunarodni simpozij Futur Prvi koji je okupio je nekoliko stotina učesnika.

U organizaciji konsultantske kuća Revicon u Neumu je jučer počeo XXI međunarodni simpozij Futur Prvi koji je okupio je nekoliko stotina učesnika.

Promjene u ekonomiji i poslovno izvještavanje, stanje i utjecaji na finansijsku snagu privrede BiH, te izazovi finansija, računovodstva, i revizije u doba digitalne transformacije neke su od tema o kojima će se razgovarati na današnjem panelu.

Trodnevi program je počeo obraćanjem direktora Revicona Marina Ivaniševića, koji je poručio da nam treba puno vremena da bi odgovorili na to šta je sve fokus i šta je važno u ovom vremenskom periodu nakon dvije godine pandemije. 

marin ivanišević

 

"Već dvije godine nismo bili ovdje. Ovogodišnji simpozij nosi naziv Futur Prvi, dakle sutrašnjica, sve ono što se događa u narednom vremenskom periodu kao posljedica onoga što se događalo u proteklom periodu. Ne trebam posebno naglašavati ni pandemiju, ni rat koji je zadesio Ukrajinu, a na što smo mi u BiH posebno osjetljivi. Sve to skupa što se događalo, i što se događa izazvalo je velike promjene", poručio je Ivanišević.

Napomenuo je da je jedna od najvećih odluka da se zaštiti zemlja u najširem smislu riječi, da se zaštite ljudi i da se zaustave nedaće koje ljudi proizvode, a sve u cilju potencijalnog opstanka ljudskog roda. 

"Dakle zelena tranzicija je osnova onoga što ćemo raditi. Samim tim promjena ekonomskih paradigmi, i sve moguće promjene jesu razlog bog kojeg ćemo razgovarati ovdje. Sve ono što će se u tim promjenama reflektirati na profesiju kojom se bavimo, dakle finansijsko, računovodstveno, revizijsko, interna revizija i slično. Mi sada moramo pokušati da se pripremimo, da kada dođe do tih promjena, da ne budemo van voza, ili u zadnjem vagonu, nego da budemo spremni", rekao je Ivanišević, naglasivši važnost koordiniranih aktivnosti s državnim institucijama.

Naglašava da su s predstavnicima institucija stalno u komunikaciji, s kojima razgovaraju dogovaraju, planirajurazrađuju i rješavu probleme koji će nas zadesiti.

"Pokušavamo da to kažemo ovih ljudima koji će biti tu tri dana, kako ne bi bili zatečeni, i kako bi svi skupa bili spremni", zaključio je Ivanišević.

U fokusu današnjih razgovora bit će računovodstvo i revizija, a bit će održana i V Akademija internih revizora FBiH.

revicon

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti