Općina Novi Grad: Građani su pristali na naplatu parkinga na Alipašinom Polju

03.06.2022. 07:37 / Izvor: Akta.ba
parking

Inicijativa za izgradnju većeg parkinga u ulici Bajrama Zernunija potekla je od stanara obližnjih zgrada i Savjeta mjesne zajednice kada je dogovoreno da se parking čuva 24 sata, što podrazumijeva određene troškove.

Inicijativa za izgradnju većeg parkinga u ulici Bajrama Zernunija potekla je od stanara obližnjih zgrada i Savjeta mjesne zajednice kada je dogovoreno da se parking čuva 24 sata, što podrazumijeva određene troškove.

Objesnili su to iz Općine Novi Grad Sarajevo nakon informacija o protestu građana Mjesne zajednice "Alipašino Polje A-1" u vezi rješavanja saobraćaja u mirovanju u toj mjesnoj zajednici.

Kako se navodi u saopćenju iz Općine, prije početka izgradnje parkinga održano je nekoliko zborova građana na kojima je donesen zaključak da se izgradi parking u toj ulici i zatvori šetnica u ulici Trg solidarnosti za motorni saobraćaj.

Nakon završetka izgradnje parkinga u ulici Bajrama Zenunija provedena je anketa među građanima o načinu korištenja parking mjesta s obzirom na to da je novoizgrađeni parking bio uzurpiran zaposlenicima okolnih poslovnih subjekata te građani nisu bili u mogućnosti parkirati vozila.

Stoga je ponovo provedena anketa među građanima, od kojih je dvije tećine bilo za korištenje parkinga uz naplatu (od 303, njih 209 se izjasnilo sa za, a 94 je odgovorilo ne).

Nakon toga uslijedile su naredne ankete, gdje su članovi Savjeta MZ putem plakata postavljenih na svaki ulaz u stambenu zgradu obavijestili građane da se u Mjesnoj zajednici mogu prijaviti i rezervisati parking mjesto.

U okviru te aktivnosti 103 stanara su se izjasnila za rezervaciju parking mjesta, koja će se čuvati tokom 24 sata uz naplatu troškova čuvanje.

"Javno preduzeće Lokom od 1. juna, preuzelo je upravljenje i 24-satno čuvanje parkinga u toj ulici, kako je i dogovoreno sa građanima na sastancima", pojasnili su iz Općine.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti