Pomoć Vlade TK: Za oporavak Farme Milo Selo 100.000 KM

14.06.2022. 12:57 / Izvor: Akta.ba
milo selo

Farma nije bila samo agrarni, nego i turistički projekat. Kroz Milo Selo je prošlo jako puno djece koja su dolazila da uživaju u prirodi i da uživo vide domaće životinje.

Kako je to obećano tokom posjete nakon požara koji je zadesio farmu Milo selo kod Lukavca, Vlada TK je danas privrednom društvu Milo Selo d.o.o. Lukavac, u svrhu pomoći u spašavanju stočnog fonda i održavanju proizvodnje uslijed nesreće – požara, na ime refundacije troškova minimalnih bruto plata za 2 mjeseca i sufinansiranja nabavke stočne hrane odobrila 100.000 KM.

Podsjećamo,  6.maja izbio je požar na farmi u kojem je stradao kompletan objekat sa muzištem i svom pratećom opremom, ali i dobar dio životinja je stradao. Šteta se procjenjuje iznad milion KM. Stradao je i dio plastenika i hala koja je služila za preradu. 

Farma nije bila samo agrarni, nego i turistički projekat. Kroz Milo Selo je prošlo jako puno djece koja su dolazila da uživaju u prirodi i da uživo vide domaće životinje. Jedan period bit će limitirani po proizvodima po kojima su prepoznatljivi u cijeloj BiH, kao što su kozije mlijeko, sirutka, sirevi, kazao je nedavno direktor farme Milo Selo Mevludin Čeliković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti