cargo-partner proširuje skladišne kapacitete u Hrvatskoj

21.06.2022. 09:12 / Izvor: Akta.ba
cargo

Logistička kompanija cargo-partner u Hrvatskoj otvorila je novo skladište sa 12.900 m² skladišnog prostora u Zagrebu.

Logistička kompanija cargo-partner u Hrvatskoj otvorila je novo skladište sa 12.900 m² skladišnog prostora u Zagrebu. Smješteno deset minuta od aerodroma, novoizgrađeno skladište je idealno opremljeno za brzu i efikasnu regionalnu distribuciju. Savremeni objekat pruža kratkoročno i dugoročno skladištenje, kao i dodatne usluge za širok spektar industrija.

cargo-partner nastavlja proširivati svoje skladišne kapacitete u centralnoj i istočnoj Europi i nedavno je otvorio potpuno novi logistički centar u Hrvatskoj. Skladište se nalazi u poslovnoj zoni Meridian 16 u Velikoj Gorici, neposredno uz autoput A11, te 10 minuta od aerodroma Franjo Tuđman.

Savremeni logistički objekat sadrži 13.500 paletnih mjesta na 12.000 m² skladišnog prostora, te 900 m² međuspratova gdje lokalni cargo-partner tim pruža dodatne usluge za modne i druge industrije. Ovaj prostor je sada dostupan kupcima uz postojeće skladište od 4.000 m² u zagrebačkom naselju Jankomir. Novo skladište služi kao distributivni centar za različite vrste robe, uključujući i prehrambene i lahko kvarljive proizvode, pića, robu životinjskog porijekla te farmaceutske proizvode.

cargo

Zoran Starčević , generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj, objašnjava da je COVID-19 ubrzao rast internet trgovine i izazvao dugoročne prekide u lancu snabdijevanja, a što je dovelo do porasta potražnje za skladišnim prostorom.

"cargo-partner već dugi niz godina ulaže u povećanje svojih globalnih skladišnih kapaciteta, a Hrvatska je suštinski dio naše mreže u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Novi objekat će nam omoguć iti da još bolje iskoristimo ovo važno čvorište i dodatno proširimo naš portfolio logističkih usluga", rekao je Starčević.

Pored dugoročnog i kratkoročnog skladištenja, lokalni tim pruža usluge cestovnog transporta, uključujuć i distribuciju paleta i paketa u zemlje EU i van EU širom jugoistočne Evrope. Sa 22 rampe za utovar i istovar i dodatnim prilazom, skladište je dobro opremljeno za svakodnevno preuzimanje i distribuciju iz i u zemlje regiona. Brzi tranzit je obezbijeđen namjenskim carinskim skladištem i uslugama carinskog posredovanja. cargo-partner u Zagrebu nudi i niz dodatnih usluga uključujuć i „pick and pack“ usluge, prepakiranja, obilježavanja, neutraliziranja, sortiranja i provođenja kontrole kvaliteta, ubacivanje dokumentacije (deklaracije, upustva za upotrebu itd.) .

Logistički centar je HACCP i ISO certificiran i opremljen modernim sistemima zaštite od požara, protivprovalne zaštite i nadzora kako bi se obezbijedili idealni uslovi skladištenja vrijedne robe. Sistem regala ispunjava najviše evropske standarde za zaštitu od zemljotresa (Eurocode 8).

cargo-partner je u Hrvatskoj prisutan od 1996. godine i danas ima više od 90 zaposlenih na pet lokacija u zemlji, nudeći lepezu avionskih, pomorskih, cestovnih i logističkih usluga. Kombinirajući svoja dva skladišta, kompanija sada nudi ukupno 16.900 m² skladišnog prostora na području Zagreba.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti