Supruga Jerka Ivankovića Lijanovića osnovala firmu "Isplati se"

29.06.2022. 08:29 / Izvor: Akta.ba
magdalena jerković

Supruga Jerka Ivankovića Lijanovića osnovala je na jučerašnji datum firmu "Isplati se d.o.o.", saznaje Akta.ba.

Supruga Jerka Ivankovića Lijanovića Magdalena osnovala je na jučerašnji datum firmu "Isplati se d.o.o.", saznaje Akta.ba.

Firma je osnovana u Širokom Brijegu sa kapitalom od 1.000 KM, dok djelatnost za koju je poslovni subjekat registrovan nije poznata.

Podsjetimo, supruge braće Lijanović presudom Ustavnog suda ostale su početkom ove godine “praznih ruku”.

Anita, Magdalena i Marina tužile su poduzeće Lijanovići d.o.o. koje su osnovali njihovi muževi, Jerkom, Mladen i Slavo, s navodima da su suvlasnice po osnovu bračne stečevine. No, rješavajući po presudama Općinskog a zatim i Županijskog suda u Širokom Brijegu, Vrhovni sud FBiH je zauzeo stav da poduzeće Lijanovići d.o.o. nije pasivno legitimirano u sporu po zahtjevu za utvrđenje bračne stečevine, jer nije sudionik u materijalnopravnom odnosu povodom koga je taj spor nastao.

Supruge Lijanovića su pak navele da su lišene njihove imovine koju su stekle u braku i da su ih sudovi diskriminirali ne priznajući njihovo sudjelovanje u stvaranju bračne stečevine.

Od navedene braće, koji su prije osam godine uhapšeni u akciji “Meso” koju su po nalogu Tužiteljstva BiH proveli pripadnici SIPA-e, trenutno jedino Jerko Ivanković Lijanović izdržava sedmogodišnju kaznu zatvora u KPZ Zenica.

Pravosnažnom presudom od Lijanovića je oduzeta oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM. 

 

isplati se firma

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti