cargo-partner nastavlja širiti svoju mrežu skladišta i portfolio servisa u Kini

30.06.2022. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Cargo

U prvoj polovini 2022. godine, cargo-partner je proširio svoju mrežu kancelarija i skladišta u Kini i uveo nove servise željezničkog i cestovnog transporta od Kine do Evrope i Centralne Azije.

U prvoj polovini 2022. godine, cargo-partner je proširio svoju mrežu kancelarija i skladišta u Kini i uveo nove servise željezničkog i cestovnog transporta od Kine do Evrope i Centralne Azije. cargo-partner timovi u Kini bavili su se nizom zanimljivih projekata, od transporta velikih mašina i alata  širom Kazahstana do upravljanja velikom količinom pošiljki generisanih preko e-trgovine za jedan od najvećih kineskih festivala kupovine.

Od otvaranja prve kancelarije 2004. godine, cargo-partner je kontinuirano jačao svoje prisustvo u Kini. U januaru 2022. godine, proširio je svoju filijalu u Pekingu i otvorio novo skladište u Kunšanu, u neposrednoj blizini Šangaja i na deset minuta vožnje od autoputa Peking-Šangaj. Iznajmljivanjem 5.300 m² skladišnog prostora, cargo-partner je preduzeo daljnje korake ka širenju ugovorne logističke mreže i danas opslužuje tržište Kunšana i njegovu snažnu elektronsku industriju, gdje kompanija vidi veliki potencijal za rast.

U martu je još jedno skladište cargo-partnera počelo sa radom na jugu Kine. Skladište u Jantianu u Šenženu pruža 3.400 m² skladišnog prostora zajedno sa širokim spektrom dodatnih usluga te služi kao regionalni distributivni centar. Početkom juna, cargo-partner je otvorio novu prodajnu kancelariju u Makau, dopunjujući svoju mrežu u području Velikog zaliva.

Nova rješenja za željeznički i pomorski transport iz Kine u Evropu

U željezničkom saobraćaju, cargo-partner zaobilazi Novi gvozdeni put svile koristeći srednji koridor preko Kaspijskog i Crnog mora. Kompanija obezbjeđuje sedmične  polaske duž ove nove rute i očekuje da će obim prevezene robe rasti za 30-50% u bliskoj budućnosti. Pored toga, cargo-partner nastavlja nuditi uslugu pomorskog transporta „Adria Express” iz Kine do Kopra, Rijeke i Trsta. Ova ruta skraćuje vrijeme tranzita do Europe za pet do osam dana u poređenju sa transportom preko sjevernoevropskih luka.

cargo

Prekogranični transport iz Kine u Centralnu Aziju

Od proljeća 2022. godine, cargo-partner je uveo rješenje za prekogranični transport od Kine do Centralne Azije. Logistička kompanija nudi redovne usluge iz Kine za Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan sa rokovima isporuke od oko dvije sedmice. Ovo rješenje pogodno je i za transport vangabaritnog tereta. Nedavno je cargo-partner obavio transport velikih mašinskih alata, prevezenih u 16 ​​kamiona sa ravnim platformama iz Dalijana, Sjeverna Kina, do Taškenta, Uzbekistan. cargo-partner usluga od vrata do vrata uključivala je vezivanje i osiguranje prije polaska iz fabrike u Dalijanu, kao i pažljivo praćenje, komunikaciju na oba kraja i koordinaciju carinskih procedura duž cijelog transportnog lanca od Kine preko Kazahstana do Uzbekistana. Prijevoz je završen za 14 dana.

Efikasna logistička podrška za “618 Shopping Festival”

Od otvaranja cargo-partner skladišta u Kunšanu kod Šangaja, lokalni tim se bavio sa nekoliko izazovnih projekata. Jedna od njih bila je saradnja sa uvoznikom proizvoda od ovsenog mlijeka koji vodi online prodavnice na nekim od najvećih kineskih platformi za e-trgovinu. Kompaniji je bila potrebna logistička podrška za učešće na “618 shopping festival”, velikom shopping događaju sredinom godine. Da bi ispunio kratke rokove, cargo-partner je obučio 16 privremenih radnika i brzo uspostavio standardnu operativnu proceduru. Tim je obradio sve narudžbe za samo 12 dana, uključujući utovar i pakovanje 290.000 komada kutija za mlijeko i obilježavanje 34.000 kutija za pakovanje bez ijedne greške.

cargo-partner je zastupljen u Kini već 18 godina i danas ima preko 500 zaposlenih na 18 lokacija širom kontinentalne Kine, Hong Konga i Tajvana.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti