Vlada Distrikta izdvojila pola milijuna KM za samozapošljavanje u poljoprivredi

06.07.2022. 14:07 / Izvor: Akta.ba
brčko distrikt

Visina sredstava u svrhu doprinosa razvoju poljoprivrede kroz stvaranje uvjeta za samozapošljavanje i podizanje poduzetničkog duha u polju poljoprivrede na području Distrikta iznosi 500.000 maraka.

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odobrila je Smjernice za izradu Nacrta zakona o računovodstvu i reviziji Brčko distrikta BiH na prijedlog Direkcije za financije Distrikta.

Kako je u Nacrtu navedeno, smjernice se, među ostalim, odnose na reguliranje sustava računovodstva i knjigovodstva, nadzora nad poslovima računovodstva, Vijeća za računovodstvo i reviziju te nadzora nad radom ovlaštenih revizora i poduzeća ovlaštenih za reviziju.

Na prijedlog Odjela za komunalne poslove usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu kapitalnih donacija JP „Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH i to za rekonstrukciju vodovodnog cjevovoda u dijelu Bolničke ulice do dijela MZ Meraje, za izgradnju vodovodnog cjevovoda u dijelu ulice Suljagića sokak do dijela MZ Broduša, kao i za sanaciju vodovodne mreže u MZ Bijela.

Vlada je ujedno usvojila prijedloge Odjela za obrazovanje vezane za Odluku o kriterijima i načinu dodjele donacija – stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Distrikta i Odluku o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovitim studentima prvog i drugog ciklusa studija za razdoblje od 1. 1. 2022. do 31. 7. 2022. godine.

Na sjednici je usvojena Odluka o odobravanju tekućeg transfera i Program utroška sredstava za samozapošljavanje u poljoprivredi na području Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

"Visina sredstava u svrhu doprinosa razvoju poljoprivrede kroz stvaranje uvjeta za samozapošljavanje i podizanje poduzetničkog duha u polju poljoprivrede na području Distrikta iznosi 500.000 maraka", priopćeno je iz Vlade Distrikta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti