Nova cargo-partner filijala u Meksiku

07.07.2022. 08:23 / Izvor: Akta.ba
cargo

Međunarodna logistička kompanija nastavlja da širi svoju globalnu mrežu otvaranjem nove filijale u Meksiku.

Međunarodna logistička kompanija nastavlja da širi svoju globalnu mrežu otvaranjem nove filijale u Meksiku kako bi bila bliže lokalnim klijentima i partnerima. cargo-partner tim u Meksiku sada nudi kompletan portfolio usluga avionskog, pomorskog i cestovnog transporta za svoje klijente u zemlji, uključujući rješenja od vrata do vrata do i iz SAD.

Usljed pojave stalnih logističkih ograničenja, zaostalih poslova i kašnjenja u globalnim lancima snabdjevanja, kompanije širom svijeta sve više traže logističke partnere koji mogu da ponude specijalizovanu lokalnu podršku. Kako bi zadovoljio potrebe nekih od svojih ključnih kupaca u Meksiku i obezbjedio brzu i fleksibilnu uslugu, cargo-partner je još jednom proširio svoju globalnu mrežu i otvorio potpuno operativnu filijalu u Meksiku.

cargo-partner tim u Meksiku nudi cjelovit portfolio usluga avionskog, pomorskog i cestovnog transporta, uključujući uvozno i izvozno carinjenje. Pored toga, kompanija planira da uspostavi lokalnu podršku za hitne slučajeve koji će obezbjediti danonoćnu dostupnost za pošiljke koje su vremenski osjetljive.

Kompanija je već uspostavila svoje prvo predstavništvo u Meksiku u septembru 2021. godine sa kancelarijom za komunikaciju sa agentima i kancelarijom za podršku ključnim klijentima u Puebli, kojom je opsluživala jednog od svojih ključnih kupaca iz automobilske industrije. Sa novom kancelarijom u Meksiku, cargo-partner sada proširuje lokalnu podršku svim svojim klijentima u zemlji.

Luis Gomez, generalni direktor cargo-partnera u Meksiku, objašnjava motivaciju za ovakav korak: "Nakon što smo otvorili kancelariju u Puebli za jednog od naših glavnih klijenata, ubrzo smo shvatili da želimo da pružimo isti kvalitet i praktičnu uslugu i za naše ostale kupce na ovom tržištu. Prepoznajući veliki poslovni potencijal Meksika kao 15. najveće ekonomije na svijetu i kako bismo bili bliže našim klijentima, pružaocima usluga i potencijalnim zaposlenicima.odlučili smo da otvorimo potpuno operativnu filijalu u Meksiku.“

Usluga od vrata do vrata za i iz SAD

Nova kancelarija u Meksiku takođe ima koristi od postojeće mreže cargo-partnera u SAD, jednom od najvećih trgovinskih partnera Meksika. cargo-partner tim u SAD će igrati ključnu ulogu u obezbjeđivanju preuzimanja i isporuka do krajnjeg korisnika, “next-flight-out” express avionskih pošiljki, kao i ubrzanih kamionskih pošiljki za vremenski osjetljive transporte. Pored toga, cargo-partner nastavlja da blisko sarađuje sa svojom mrežom agenata i partnera širom Južne Amerike kako bi dalje razvijao robnu razmjenu sa Brazilom, Čileom, Kolumbijom, Ekvadorom, Kostarikom, Panamom i drugim strateški značajnim zemljama u regionu.

Pored Amerike, najvažniji trgovinski partneri cargo-partnera u Meksiku su Austrija, Njemačka, Mađarska, Italija, Španija, Kina, Indija, Vijetnam i Tajvan. Uvoz i izvoz u i iz Meksika uglavnom je fokusiran na industriju automobila, elektronike i čelika.

cargo-partner u Americi trenutno ima više od 100 zaposlenih, u sedam filijala u SAD, kao i predstavništvima u Brazilu, Čileu i Meksiku. Kompanija upravlja sa dva skladišta u Čikagu, savezna država Ilinois i Clarksvilu, savezna država Tenesi, sa po 14.000 m² skladišnog prostora.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdjevanja, kompanija kreira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti