Džindić: Prihvaćen prijedlog Elektroprivrede BiH o odbijanju alternativnog podizvođača za Blok 7

14.07.2022. 14:14 / Izvor: Fena
blok 7

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je da je Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog Elektroprivrede BiH o odbijanju alternativnog podizvođača u vezi sa projektom izgradnje Bloka 7 TE Tuzla.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je da je Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog Elektroprivrede BiH o odbijanju alternativnog podizvođača u vezi sa projektom izgradnje Bloka 7 TE Tuzla.

"Elektroprivreda BiH je kroz Nadzorni odbor i upravu usvojila nekoliko infomacija na osnovu prijedloga Parlamenta i Vlade FBiH. Zaduženja su bila da se iznajmi pravni tim sa međunarodnom reputacijom koji će pomoći izanalizirati sa timom iz Elektroprivrede BiH postojeći ugovor i predložiti Elektroprivredi BiH, Vladi Federacije i Parlamentu FBiH smjer vezano za buduće odvijanje ovog projekta", naveo je Džindić.

Vlada Federacije BiH je, kako je dodao, prihvatila informaciju koju je Elektroprivreda BiH usvojila zajedno sa Nadzornim odborom i upravom i Vlada FBiH će taj ugovor i te odrednice koje su donesene i prihvaćene proslijediti Parlamentu FBiH na razmatranje i usvajanje.

"Rezime kompletnih zaključaka koji su došli od Elektroprivrede BiH prema resornom ministarstvu i Vladi Federacije BiH jeste da se odbija alternativni podizvođač i da se, kao opcija jedan, ponudi potpisniku ugovora da se vrati na početne postavke i da se nastavi realizacija ugovora onako kako je započeta još iz 2014. godine", dodao je Džindić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti