Internacionalni Burch univerzitet svečanom promocijom ispratio dvanaestu generaciju studenata

20.07.2022. 11:59 / Izvor: Akta.ba

Na svečanoj ceremoniji promocije diplomanata, magistranata i doktoranata Internacionalnog Burch univerziteta održanoj u petak, 15. jula u hotelu Hills promovisana je dvanaesta generacija studenata univerziteta.

Na svečanoj ceremoniji promocije diplomanata, magistranata i doktoranata Internacionalnog Burch univerziteta održanoj u petak, 15. jula u hotelu Hills promovisana je dvanaesta generacija studenata univerziteta. U svečanoj atmosferi te uz emocije sreće i zadovoljstva, studenti su ponosno bacili svoje kape u zrak i time označili kraj jednog važnog poglavlja u njihovom obrazovanju i životu.

Rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak čestitao je studentima na ovom izvrsnom dostignuću i uputio im emotivnu poruku.

"Ovaj trenutak predstavlja vašu tranziciju iz uloge studenta u novu ulogu u društvu, gdje ćete koristeći poduzetničke vještine stečene tokom studija doprinijeti budućem razvoju naše zajednice i društva. S nestrpljenjem iščekujemo da vidimo kakav će biti vaš doprinos i radujemo se vašim novim uspjesima", rekao je Poturak. 

Posebnu čestitku rektor je uputio roditeljima, rodbini i prijateljima koji su ispunili salu do posljednjeg mjesta kako bi sa studentima podijelili ovaj radosni trenutak.

Svečanu promociju diplomanata, magistranata i doktoranata dodatno su uveličali brojni gosti i partneri Internacionalnog Burch univerziteta, među kojima su bili: Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, prof.dr. Aleksandra Nikolić, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, prof.dr. Enes Hašić, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, predstavnici britanske i francuske ambasade i brojni drugi gosti.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur u svom obraćanju prisutnima istaknuo je kako je općina ponosna što ima jedan ovakav Univerzitet u svojoj zajednici. Studentima je poručio da iskoriste svaku priliku za zaposlenje koja im se pruži nakon završetka studija kako bi nastavili učiti i u konačnici došli do željenog posla.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je dodjela priznanja najboljim studentima generacije 2021/22. koji su zahvaljujući svojoj posvećenosti, radu i znanju postigli najbolje rezultate u toku studija. Nagrađeni su studenti koji su ostvarili prosjek veći od 9,5, a posebna priznanja uručio im je rektor Univerziteta prof.dr. Mersid Poturak.

Zatim su proglašeni najbolji studenti na nivou fakulteta. Najbolji student generacije na Fakultetu za ekonomiju i društvene nauke je Ajdin Karić, na Fakultetu za edukaciju i humanističke nauke Azra Selimović, dok je ovu titulu na Fakultetu za inžinjering i prirodne nauke uzela studentica Asja Muharemović.

Titulu najboljeg studenta generacije na nivou univerziteta ponio je Ajdin Karić koji je tradicionalno ukucao svoje ime u drvo najboljih studenta i tako ostavio neizbrisiv trag na Internacionalnom Burch univerzitetu.

"Osvrćući se na svoje studiranje na Internacionalnom Burch Univerzitetu, mogu reći da je Univerzitet ispunjen sa toliko divnog osoblja i profesora, koji posvećuju svoje vrijeme individualnim ciljevima svakog studenta. Ono na čemu bih se posebno htio zahvaliti jeste priznanje i poštovanje prema svemu što sam radio. Titula "najbolji student" koju sam dobio nije došla samo zbog visokog prosjeka, nego su nagrađeni i svi seminari, radionice, volonterske aktivnosti, rad u studentskim klubovima, radno iskustvo i istraživački rad kojim sam se bavio. Prvo priznanje za sve nabrojano sam dobio kroz stipendiju kada sam upisao IBU i opet danas kroz titulu najboljeg studenta univerziteta", rekao je Ajdin. 

Ceremonija je završena muzičkim performansom na klaviru studentice Muzičke akademije Esme Pleh i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak.

Čestitamo novoj generaciji diplomanata, magistranata i doktoranata Internacionalnog Burch univerziteta i želimo im puno uspjeha u karijeri i životu. Iako koračaju prema novim uspjesima, ostaju dio IBU porodice i pridružuju se mreži alumnista rasprostranjenih širom svijeta.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti