Poslovni portal Akta.ba i ove godine uspješno ocijenjen sa standardom ISO 9001:2015

22.07.2022. 11:26 / Izvor: Akta.ba
ceritifkat

Eurokapija d.o.o. – Akta.ba i ove godine je uspješno ocijenjena i u skladu sa standardom ISO 9001:2015 "Razvoj internet portala i upravljanje bazama podataka".

Eurokapija d.o.o.  – Akta.ba i ove godine je uspješno ocijenjena i u skladu sa standardom ISO 9001:2015 "Razvoj internet portala i upravljanje bazama podataka". 

Standard ISO 9001:2015 međunarodno je priznata norma uvedena od Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) za sisteme upravljanja kvalitetom. Uspostava, primjena, certificiranje i stalno poboljšanje sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda iz porodice  ISO 9001 danas se koristi u cijelom svijetu i primjenjuje na sve vrste organizacija bez obzira na njihovu veličinu i vrstu djelatnosti.

Da podsjetimo, Akta je prošle godine zvanično dobila međunarodni certifikat ISO 9001:2015 koji potvrđuje uspješno uspostavljen sistem upravljanja kvalitetom.

Uvođenjem i primjenom ISO standarda Akta.ba portal je pokazao svoje opredjeljenje i posvećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika, korisnika, proizvoda i usluga.

Nedavno je za portal Akta govorio Nermin Mahmutović, direktor Instituta za standard i sigurnost ISS Sarajevo kazavši da je Institut za standarde i sigurnost postao lider obuka na teritoriji Zapadnog Balkana. 

120 učesnika za 2 mjeseca prošlo je obuku za menadžere kvaliteta prema zahtjevima standarda ISO 9001:2015.

"ISO 9001 je međunarodni standard koji sadrži zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji koje organizacija mora ispuniti da bi uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama", pojasnio je Mahmutović, dodajući da organizacije koje posjeduju certifikat ISO 9001:2015 dokazuju uspješno implementiran sistem upravljanja kvalitetom u svojoj organizaciji.

Samim time Akta je i ovaj put pokazala da je organizacija koja radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima međunarodnih normi.

certifikat

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti