Globalni Virgin Pulse: Zahvaljujući brzom internetu u Tuzli poslujemo kvalitetno kao i u SAD-u

22.07.2022. 11:33 / Izvor: Akta.ba
jasmin poljić

Virgin Pulse je svoju najveću podružnicu van Sjedinjenih Američkih Država otvorila upravo u Tuzli gdje zapošljava više od 500 ljudi.

Danas je moguće putem mobilnog uređaja i računara u bilo kojem trenutku biti povezan s drugim krajem svijeta. Takva globalna povezanost omogućuje kompanijama da svoje poslovanje šire u različite dijelove svijeta, a to je učinila i vodeća svjetska tvrtka koja nudi digitalna rješenja za zdravlje i zadovoljstvo zaposlenika, Virgin Pulse, koja je svoju najveću podružnicu van Sjedinjenih Američkih Država otvorila upravo u Tuzli gdje zapošljava više od 500 ljudi.

U razgovoru sa Jasminom Poljićem, Lead Cloud Systems engineerom saznajemo da putem svojih digitalnih rješenja, Virgin Pulse poslodavcima širom svijeta omogućava da svojim zaposlenicima poboljšaju životne navike stvarajući okruženje koje potiče njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

"Za kreiranje, održavanje i praćenje svojih digitalnih proizvoda Virgin Pulse zahtjeva mnoge resurse, a među najvažnijima se u prvom redu ističe snažna povezanost – ona internetska" navodi on.

Virgin Pulse korisnicima svojih digitalnih proizvoda i usluga, ujedno najvećim svjetskim kompanijama, poput Coca-Cole, Siemensa, Nestlea, SAP-a, USB Banke, omogućava unaprjeđenje zdravih navika zaposlenika kako bi se time povećala i njihova produktivnost na poslu, što posljedično utiče i na poslovne rezultate kompanije, korisnika usluge.

S obzirom da je riječ o tehnološki kompleksnim rješenjima, Poljić nam kaže kako njihov kvalitetan rad i saradnja sa cijelim svijetom ne bi bili mogući bez snažne i stabilne internet veze koja je oslonac za sve njihove digitalne potrebe.  

"Virgin Pulse s Telemachom sarađuje od 2017. godine. Telemach BH je naš primarni pružalac internet usluge kojeg smo od prvog trenutka prepoznali kao najboljeg ponuđača internet konekcije u Bosni i Hercegovini. Kvalitetna, partnerska saradnja vidljiva je u svim segmentima poslovanja, a posebno nam je važna sigurnost i stabilnost koju nam Telemach pruža kroz dostupnost usluge i cjelokupne podrške 24/7", navodi Poljić. 

"„Od značaja nam je i to što imamo pristup najvećim brzinama na tržištu - koristimo više priključaka na više lokacija ( Sarajevo i Tuzla ) i to na optičkoj mreži, s brzinom do 1Gbps. Riječ je o brzinama čak 40 puta većim u odnosu na prosječne internet brzine na tržištu, iako Telemach u Bosni i Hercegovini nudi i manje pakete, za kompanije kojima nisu nužne  'svemirske brzine'“, zaključuje Poljić. 

U najmanjem Telemach BH paketu minimalna brzina interneta je 200 Mbps, ali i ta najmanja brzina je čak četiri puta veća od drugih ponuda dostupnih na tržištu, dok standardna ponuda u paketima Telemach BH ide do 500 Mbps. Ove brzine su rezltat ulaganja više od 200 miliona eura uloženih u različite infrastrukturne projekte tokom proteklih 12 godina, čime se Telemach BH pozicionirao kao tehnološki lider i najveći investitor u digitalizaciju zemlje. 

Telemachov je cilj biti uz rame uz rame sa naprednim, informatički i digitalno najpismenijim društvima,  a u prilog tom cilju ide i saradnja s globalnim liderima poput Virgin Pulsea koji zahvaljujući Telemachovoj mreži u Bosni i Hercegovini može voditi poslovanje jednako kvalitetno kao i u SAD-u. No, preduslov toga je upravo digitalizacija zemlje te unaprjeđenje njenog tehnološkog i ekonomskog razvoja. Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u mrežnu infrastrukturu koja je osnova za najnaprednije tehnologije i najbolju mrežnu uslugu, Telemach BH partner je velikom broju kompanija koje su lideri na svjetskom i domaćem tržištu te im omogućava da preko njegovog brzog interneta svoje usluge pružaju još bolje, još brže te još većem broju ljudi, poručuju iz kompanije Telemach.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti