Konjic i Investicijska fondacija "Impakt" podržali realizaciju devet poslovnih ideja Konjičana

28.07.2022. 07:42 / Izvor: Akta.ba
konjic impakt

Za sudjelovanje u "Impakt inkubatoru" poslovnih ideja u Konjicu prijavila su se 24 aplikanta.

U Konjicu je održana prezentacija poslovnih planova, koje su aplikanati u okviru programa podrške poduzetništvu Grada Konjica i Investicijske fondacije "Impakt" izradili nakon provedenih devet modula poduzetničke obuke te su uručeni certifikati za najuspješnije.

Za sudjelovanje u "Impakt inkubatoru" poslovnih ideja u Konjicu prijavila su se 24 aplikanta, a nakon provedenih obuka i prezentacije izabrano je i podržano devet ideja iznosom od po 5.000 maraka, navodi se u srijedu u priopćenju Grada Konjica.

"Grad Konjic u cilju zapošljavanja mladih i razvijanja održivog poduzetništva nastoji biti podrška mladim ljudima u pripremi i realizaciji njihovih poslovnih ideja, koje će rezultirati nekim novim vrijednostima za cijelu zajednicu. Raduje činjenica da postoji interes mladih za ovakve programe podrške, i da su mladi u Konjicu kreativni i osluškuju potrebe modernog čovjeka u vremenu u kojem živimo. Kvalitetne ideje i programi uvijek nađu put ka uspjehu, zato neka sve ove aktivnosti budu ohrabrenje i poziv mladim ljudima da se aktivno uključe u programe koje Grad Konjic realizira putem Agencije za ekonomski razvoj 'Prvi korak'", kazao je ovom prilikom gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

izvršni direktor Investicijske fondacije "Impakt" Senaid Đozo kaže kako drugu godinu u Konjicu uspješno realiziraju "Impakt inkubator" poslovnih ideja, koje su sve bolje i sadržajnije, a gdje preovladavaju uslužne i proizvodne djelatnosti, koje će biti na usluzi Konjičanima.

"Grad Konjic ove je godine ponudio izdašnu podršku tako da možemo proširiti broj podržanih biznisa u odnosu na prošlu godinu, kada se radilo o pet poslovnih ideja i zahvaljujući zajedničkim aktivnostima do kraja tekuće godine planiramo još jedan ciklus obuka, tako da se svi zainteresirani sa svojim idejama već sada mogu pripremati za te aktivnosti", rekao je Đozo.

Tarik Repovac, čija je biznis ideja Renta a Bike and Scooter ”Daj krug” podržana, sretan zbog toga što je prepoznata kao nešto novo i zanimljivo, zahvalio se Gradu Konjicu, Investicijskoj fondaciji "Impakt" i Agenciji Prvi korak, naglašavajući kako mu podrška mnogo znači, jer može ostvariti svoju dugogodišnju želju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti