Kompanija cargo-partner dalje proširuje svoje kapacitete

02.08.2022. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Cargo

Globalna logistička kompanija cargo-partner na tržištu Bosne i Hercegovine uspješno posluje već 15 godina, a kao rezultat povjerenja klijenata nedavno je otvorila tri nove poslovnice.

Globalna logistička kompanija cargo-partner na tržištu Bosne i Hercegovine uspješno posluje već 15 godina, a kao rezultat povjerenja klijenata nedavno je otvorila tri nove poslovnice.

U želji da svojim partnerima omogući što efikasniju podršku u procesu carinjenja, kao i poboljšanu koordinaciju sa saradnicima iz Carinske ispostave  Sarajevo, kao logičan  korak  činilo se otvaranje poslovnice upravo na carinskom terminalu.

"Neposredno prisustvo na terminalu optimizirat će  vrijeme neophodno za samu proceduru carinjenja kada je dokumentacija u pitanju i omogućiti neposrednu komunikaciju sa svim učesnicima procesa – prijevoznicima, vozačima, carinskim službenicima i drugim špediterima. Trudimo se da opravdamo povjerenje naših klijenata, a otvaranje ove poslovnice omogućit će  još bržu reakciju našeg tima na njihove potrebe i eventualne potencijalne izazove", rekao je Sanjin Hamidović, direktor kompanije cargo-partner u BiH.

Tim certificiranih carinskih posrednika brine se o tome da usluga carinskog posredovanja prilikom uvoza ili izvoza robe bude uredno i pravovremeno izvršena. Na novoj adresi cargo-partner pruža podršku u:

  • carinskom posredovanju
  • skladištenju i prenapućenju robe.

Pored  usluga carinjenja, kompanija nudi i 600 paletnih mjesta u svom modernom visokoregalnom skladišnom prostoru. Druga nova poslovnica - skladište ima na raspolaganju površinu od 1000 m², od čega je u planu da cca 500 m² bude  dio za smještaj robe pod carinskim nadzorom. Lokacija skladišta je pažljivo odabrana, te se ista nalazi u blizini autoputa i carinskog terminala. Usluge skladištenja, praćene kompletnim skladišnim poslovanjem, dio su širokog portfolia usluga koji čini međunarodni i domaći cestovni transport robe uz paletnu i paketnu distribuciju, kao i transportno osiguranje za vašu robu.

Treća, ali ne i najmanje značajna, poslovnica u okviru Cargo centra na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo, uključuje usluge:

  • prihvata i otpreme pošiljki
  • carinskog posredovanja u uvozu i izvozu, privremeni uvoz/izvoz, ATA carnet
  • operativnu i konsalting podršku klijentima itd.

Nova lokacija omogućava direktnu podršku klijentima na samom aerodromu, ali i blisku saradnju sa Carinskom ispostavom  Aerodrom i Cargo centrom Aerodroma Sarajevo.

"Rast cargo-partnera i širenje na nove lokacije, kruna su 15 godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, ali i nastojanje da naš moto „we take it personally“ kontinuirano dokazujemo u praksi. Nadamo se da će proširenje kapaciteta i prepoznavanje potreba naših klijenata doprinijeti dodatnom povećanju kvalitete usluge koju pružamo  i time još jednom potvrditi da je cargo-partner pouzdan partner uprkos izazovnim uslovima na tržištu", dodao je Sanjin Hamidović.

O cargo-partneru

cargo-partner  je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija kreira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta.  Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti