KJKP RAD nabavlja reciklažne kontejnere, planira sanaciju garaža i uklanja napuštena vozila

09.08.2022. 08:14 / Izvor: Akta.ba
kjkp rad sastanak

Uprava preduzeća upoznala je ministra sa aktivnostima koje realizuje KJKP RAD.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović i pomoćnik ministra Muhamed Bekto održali su jučer sastanak sa Upravom KJKP Rad, vršiteljicom dužnosti direktorice Verom Arnautović i izvršnim direktorom Nijazom Salamovićem. Radni sastanak je protekao u razmjeni ideja kroz implementaciju projekata kojim bi se doprinijelo unapređenju i poboljšanju poslovanja KJKP RAD Sarajevo.

Uprava preduzeća upoznala je ministra sa aktivnostima koje realizuje KJKP RAD sa Češkom razvojnom agencijom (People In Need), u sklopu kojih se u novembru očekuje dopremanje dodatne infrastrukture od 1.000 reciklažnih kontejnera (zapremine 1.100 litara), 5.000 kanti i 2.000 kompost-kontejnera namijenjenih za individualne stambene objekte gdje će građani imati mogućnost da pored reciklažnih sirovina izdvajaju i zeleni otpad iz bašti, voćnjaka i vrtova, te proizvode kompost koji će koristiti kao prirodno đubrivo za uređenje svojih vrtova.

Pored navedenog planirano je i dopremanje opreme koja će biti instalirana na reciklažno dvorište na području jedne od općina u Kantonu Sarajevo.

Dogovoreno je da se u narednom periodu ugrade rampe na garaže koje se nalaze u Saraj Polju u vrijednosti od 100.000 KM.

Do kraja 2022. godine planirano je da se otvori Centar za potrošače u krugu preduzeća RAD u ulici Paromlinska br. 57. Vrijednost projekta je 203.000,00 KM.

Razgovaralo se i o tenderu koji je raspisan krajem prošlog mjeseca, tačnije 22.07.2022, za izradu projekta za sanaciju pet garaža u naselju Saraj Polje, te da se planira sanacija garaža nakon okončanja tenderske procedure.

Ovom prilikom je istaknuto i da se kreće sa uklanjanjem neregistrovanih, napuštenih i havarisanih vozila sa garaže br. 1, u ulici Bulevar Mimara Sinana, Dobrinja I, Općina Novi Grad Sarajevo koja su uklonjena za vrijeme ranije akcije, nakon čega će građani moći koristiti garažu.

Nadležni obavještavaju građane da će biti ponovo pokrenuta akcija uklanjanja neregistrovanih, napuštenih i havarisanih vozila sa javnih površina, a više informacija o toj akciji bit će poznato u nekoliko narednih dana, saopćila je Služba za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti