Objavljen poziv: 150 hiljada KM za uređenje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona

09.08.2022. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Vlada ZDK

Objavljen JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona.

Ministarstvo za privredu ZDK objavilo je JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona.

Pozivaju se općine/gradovi, odnosno jedinice lokalne samouprave iz Zeničko- dobojskog kantona, koje realizuju projekte pripreme i izgradnje poslovnih zona, da podnesu Zahtjeve za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava osiguranih za subvencioniranje troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona.

U 2022. godini Vlada Kantona će subvencionirati dio troškova po osnovu Programa II - Opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom unutar poslovne zone.

"Pravo korištenja poticajnih sredstava imaju JLS Zeničko-dobojskog kantona koje realizuju projekte pripreme i izgradnje poslovnih zona. JLS mogu kandidovati, po ovom javnom pozivu, samo jedan projekat  osnosno samo jedna zona", navodi se u Pozivu.

Maksimalan iznos poticaja po osnovu Programa II je 150.000,00 KM.

Rok za dostavljanje dokumentacije o utrošku sredstava je 30.09.2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti