Načelnik Tanović ponovo u funkciju stavlja JP ONSA - sada će imati novu ulogu

11.08.2022. 10:37 / Izvor: Akta.ba
tanović

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je kao spas za loš izgled javnih površina na području ove općine najavio ponovno stavljanje u funkciju javnog preduzeća ONSA.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je kao spas za loš izgled javnih površina na području ove općine najavio ponovno stavljanje u funkciju javnog preduzeća ONSA.

"Do kraja godine JP ONSA kao pojačanje u održavanju javnih površina i igrališta u Novom Sarajevu!!! KJKP Park čini sve što je u tehničkoj i ljudskoj mogućnosti na održavanju naših igrališta. Nažalost, sredstva koja su im na raspolaganju nisu dostatna potrebama, što se može vidjeti iz priloženog. Ne sjedimo, ne mirimo se sa realnošću i ne prebacujemo odgovornost zbog nadležnosti. Naša igrališta, uskoro naša posebna obaveza", napisao je na svom FB profilu Tanović.

Kako saznaje Akta.ba urađena je sitematizacija postojećeg preduzeća i sada je u planu nabavka nove opreme koja će pomoći u održavanju javnih površine. Prema podacima koji su dostupni u našem registru preduzeće je osnovano još 2016 godine. Direktor je bio Karamehmedović Adnan a do 2021. imali su osam zaposlenih.

Prema načinu djelovanja svoje usluge JP "ONSA" je prevashodno pružala za djecu predškolskog i školskog uzrasta, zatim organizaciji rekreativnih aktivnosti za omladinu i građane, te pružanje usluga za sportske klubove i takmičarski sport.

Sistematizacijom će ovom preduzeću sada biti dodjeljena nova uloga.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti