Mads Mikkelsen poručio: Festival je primjer da se velike stvari mogu napraviti u BiH

17.08.2022. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Mads

Posjeta danskog glumca Mads Mikkelsena privukla je veliku pažnju na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Posjeta danskog glumca Mads Mikkelsena privukla je veliku pažnju na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Ovaj dobitnik Počasnog Srca Sarajeva, za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, je i ambasador kompanije Carlsberg koja je partner Festivala. Svoju kratku posjetu glavnom gradu BiH Mikkelsen je iskorisio  da razgovara sa direktorom kompanije Carlsberg BH Amirom Tobudićem. Glumac je istakao da je ponosan na saradnju ova dva velika brenda. Carlsberg je kompanija koja podržava razvoj umjetnosti, kreira pozitivne priče i omogućava da jedna država koja je prošla kroz teške sukobe ide naprijed.

"Od ranije znam za BiH, znam za istoriju. Razgovarajući sa ljudima vidio sam da postoji jedna nova energija koja može državu da vodi naprijed. Prije svega mislim da je zajedništvo rješenje za grad, za državu. Festival je primjer da se velike stvari mogu napraviti u BiH, zato me raduje činjenida da je Carlsberg, čiji sam ja ambasador, dio priče o Sarajevo Film Festivalu i da podržava umjetnost", poručio je Mikkelsen.  

mads

Direktor kompanije Carlsberg BH kazao je da mu je izuzetna čast što su postali partneri Sarajevo Film Festivala, naročito u godini kada je njihov ambasador počasni gost. Saradnja sa Mikkelsenom se pokazala i više nego uspješna. Kampanje za bezalkoholno pivo, izazvale su brojne pozitivne reakcije publike, a cilj je bio prikazati da većinu stvari vjerovatno možete učiniti bolje, kada ste trijezni. Mikkelsen je sjajno dočarao, igranje tenisa, balansiranje, parkiranje u prostoru, pa čak i preskakanje vlastitog oglasa na YouTubeu.

"Zadovoljstvo nam je što je Mads Mikkelsen gost ovogodišnjeg Festivala. Carlsberg uvijek rado podržava, osim sporta, i kulturu i umjetnost. Radi se o velikom glumcu, poznatom po brojnim zapaženim ulogama, a koji je duži niz godina ambasador našeg najpoznatijeg Brenda Carlsberg. Pored brojnih kampanja koje je uradio za nas, Mads učestvuje i u prvoj globalnoj promociji piva Carlsberg 0.0 koje smo lansirali zahvaljujući velikom rastu popularnosti piva bez alkohola", rekao je nakon sastanka sa glumcem Amir Tobudić, direktor Carlsberg BH.

mads

Carlsbergovi proizvodi neizostavan su dio noćnog života, a pod njegovim pokroviteljstvom na SFF-u bit će organizovani brojni nastupi, uz promociju odgovorne konzumacije. Tuborg je odavno pozicioniran kao muzički brend koji podržava mladalački slobodni duh, a na SFF dovodi jednog od najpoznatijih DJ-eva svjetske scene Mladena Solomuna. Nastup će biti održan kod Vječne Vatre u noći zatvaranja SFF-a.

Carlsberg grupacija ove godine obilježava 175 godina postojanja. Ovaj veliki jubilej kompanija obilježava na samom vrhu ljestvice kada je pivarska industrija u pitanju, zahvaljujući kulturi koja podrazumijeva izvrsnost u svemo što rade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti