Program "Prilika za sve": Ovo su poslodavci KS kojima će biti sufinansirano zapošljavanje radnika

24.08.2022. 15:53 / Izvor: Akta.ba
zapošljavanje

Na osnovu liste SarajevoStan d.o.o će zaposliti 18 osoba među kojima će se naći ekonomski tehničar, arhitektonski tehničar, električar, vodoinstalater, bravar, dipl. pravnik kao i dipl.ing. mašinstva.

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo je zajedno sa zaključkom Vlade KS objavila javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u programu sufinansiranja zapošljavanja "Prilika za sve"

Kako saznaje portal Akta.ba Vlada KS je na vanrednoj 194. sjednici donijela zaključak kojim je usvojen prijedlog "Liste poslodavaca koji su ispunili uslove za učešče u "Programu sufinansiranja zapošljavanja Prilika za sve 1+1" po javnom pozivu od 21.3.2022.

Na osnovu liste SarajevoStan d.o.o će zaposliti 18 osoba među kojima će se naći ekonomski tehničar, arhitektonski tehničar, električar, vodoinstalater, bravar, dipl. pravnik kao i  dipl.ing. mašinstva. 

Vip Design d.o.o, Agencija za zastitu ljudi i imovine SECURITAS d.o.o., EASY CLEAN D.0.0.i Domoart d.o.o. će zaposliti po 10 osoba

Ostali poslodavci koji su se našli na listi obavezni su zaposliti dvije, a neki četiri osobe. 

"Sredstva za realizaciju Programa iz tačke 1. ovog zaključka obezbijeđena su u Finansijskom planu i Odluci o izvršavanju Finansijskog plana Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za 2022. godinu, broj: 01-04-5586/22 od 22.02.2022. godine", navedeno je u odluci. 

Da podsjetimo, cilj ovog programa je obezbjeđenje potrebne kvalifikacione strukture radne snage i kraće trajanje nezaposlenosti, a planirana sredstva za ove namjene iznose 1.494.000,00 KM.

E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti