Produžen rok za legalizaciju izgrađenih građevina u TK

25.08.2022. 07:38 / Izvor: Akta.ba
tuzla

Vlada Tuzlanskog kantona juče utvrdila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina.

Vlada Tuzlanskog kantona juče utvrdila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina.

Izmjene Zakona, kojima se rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina produžava do 31. maja 2023. godine, pripremljene su na inicijativu Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona.

Kako se navodi u obrazloženju, Izmjenama Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina, kao osnov za potvrđivanje činjenice da je građevina započeta, izgrađena, dograđena (u svojim horizontalnim ili vertikalnim gabaritima), rekonstruisana ili sanirana bez odobrenja za građenje, kao i građevina za koju postoji odobrenje za građenje ali je investitor odstupio od uslova propisanih u odobrenju za građenje.

Umjesto satelitskog snimka područja Tuzlanskog kantona, uzeti su ortofoto snimci Federacije Bosne i Hercegovine iz 2018. godine, što je također razlog za produženje ovog roka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti