Zenička industrija mlijeka značajno investirala u modernizaciju opreme

29.08.2022. 09:07 / Izvor: Akta.ba

Najveća mljekara u srednjoj Bosni "Zenička industrija mlijeka" u proteklom periodu radila je na velikim i značajnim investicijama za buduće poslovanje.

Najveća mljekara u srednjoj Bosni "Zenička industrija mlijeka" u proteklom periodu radila je na velikim i značajnim investicijama za buduće poslovanje. 

Uvođenjem solarnih panela, savremenih kada za sirovinski pogon i nabavkom novih teretnih vozila, ZIM će u narednom periodu unaprijediti poslovanje zahvaljujući modernizaciji svojih pogona.

Osim proizvodnih pogona, ova kompanija je uvela i novi način i organizaciju rada u prodajnom timu, pomoću mobilne aplikacije za prodajni tim "Optimus".

Direktor kompanije Sanel Čeljo izjavio je da je najvažnije od svega da su uspjeli okončati započete i planirane projekte koji će kompaniji pomoći u unaprijeđenju rada.

"Prije nekoliko dana završili smo instalaciju solarnih panela i posebno smo ponosni na ovaj projekat. Ovo je dugoročna investicija koja će pomoći kompaniji da stvori energetsku nezavisnost, smanji osnovne fiksne troškove kompanije koji će se u konačnici odraziti i na konkurentniju poziciju proizvoda kompanije na tržištu. Bitan faktor je, da će ovaj projekat korištenja obnovljive energije doprinijeti smanjenju zagađenosti, što je u gradu Zenica jedan od većih problema", navodi Čeljo.

Osim solarnih panela, Zenička industrija mlijeka investirala je u novu opremu Schulenburg kade za proizvodnju svježeg sira koje će, kroz sektor proizvodnje, omogućiti duplo povećanje kapaciteta za proizvodnju kako svježeg sira tako i drugih vrsta sireva koje se pripremaju u ovoj opremi. Time će se dobiti kvalitetniji finalni proizvod čime će tržište biti zadovoljeno i kvalitativno i kvantitativno.

"Kako bismo i našu distribuciju učinili bržom i boljom, finalizirali smo kupovinu teretnih vozila uz pomoć kojih će lanac distribucije dobiti osvježenje. Na taj način ćemo adekvatnije moći odgovoriti potrebama distribucije, te proširenju tržišnog učešća asortimana ZIM", istakao je Čeljo.

U svom proizvodnom portfoliju ZIM ima više od 35 proizvoda, od kojih su najpoznatiji Tečni jogurti, Pavlake, Milerami, Svježi sir, Sir bijeli - Kriška, Dimljeni mladi i Dimljeni kriška sir,  Sirutka, Sirni namaz Zimko, ZIM krem, Ala kajmak, Tetrapak (sterilizirano) mlijeko, Pasterizirano svježe mlijeko i drugo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti