Globalization Partners i Clipcon ozvaničili saradnju: Remote zapošljavanje bilo gdje u svijetu​

30.08.2022. 08:53 / Izvor: Akta.ba
clipcon

Globalization Partners, koja omogućava kompanijama da zaposle bilo koga, bilo gdje, danas je objavila novo partnerstvo sa Clipcon Recruitment.

Globalization Partners (G-P), vodeća Global Employment Platforma™ koja omogućava kompanijama da zaposle bilo koga, bilo gdje, danas je objavila novo partnerstvo sa Clipcon Recruitment, agencijom za zapošljavanje sa sjedištem u Sarajevu. Clipcon posluje unutar i izvan Bosne i Hercegovine.

Kompanije koje žele legalno i sukladno lokalnim zakonima zapošljavati stručne kadrove u Bosni i Hercegovini, uz blagovremeno prijavljivanje doprinosa i poreza, sada imaju priliku da zapošljavaju preko Clipcona, a uz Globalization Partners. Ovo partnerstvo daje svim Clipcon sadašnjim i budućim klijentima, domaćim i međunarodnim, mogućnost da brzo pronađu, unajme, uključe, plate i upravljaju timovima, bez obzira da li se nalaze u Bosni i Hercegovini ili izvan nje.

Kako sve to funkcionira?

Globalization Partners pokreće budućnost radne snage koristeći tehnologije za povezivanje ambicioznih kompanija sa globalnim talentima. Naša tehnologija nudi upravljanje regrutacijom, uključivanje, administraciju, obračun plaća, upravljanje vremenom i troškovima, i globalne usluge podrške, eliminišući potrebu za podružnicama ili lokalnim podružnicama.

"Današnje tržište rada je sve konkurentnije, a kompanije često moraju da traže talente u drugim zemljama", kaže Milena Rađenović, direktorka Clipcon Recruitment. "Drago nam je što možemo obavijestiti javnost i poslovnu zajednicu u Bosni i Hercegovini da će ovo partnerstvo proširiti njihov potencijal da osiguraju najbolje međunarodne talente kao dio njihove globalne strategije zapošljavanja. Na primjer, kada nam se javi klijent iz bilo kojeg dijela svijeta koji traži da angažuje web developera iz Bosne i Hercegovine, sada, zahvaljujući ovom partnerstvu, ovaj kandidat može očekivati ​​zdravstveno osiguranje i sve dodatne beneficije i doprinose koje se očekuju uz platu u sklopu ugovora sa nama."

Nick Adams, potpredsjednik EMEA, Globalization Partners, rekao je: "Naša revolucionarna platforma je u potpunosti usklađena sa zakonima o zapošljavanju, porezima i licencama u preko 180 zemalja, a zajedno sa našom stručnošću u zemlji pomažemo preduzećima širom svijeta da izgrade svoj globalni tim na daljinu bez potreba za podružnicama ili lokalnim ograncima. Radujemo se saradnji sa Clipcon-om kako bismo pomogli većem broju kompanija da uživaju u prednostima naše najsavremenije tehnologije i dosljedne ocjene zadovoljstva kupaca od 98%".

O Globalization Partners kompaniji

Sa Globalization Partners možete brzo i jednostavno angažovati međunarodne talente. Koristite našu automatiziranu Global Employment Platform™ vođenu umjetnom inteligencijom koju podržavaju naši interni stručnjaci za ljudske resurse širom svijeta. Vjerujte lideru u industriji koji kontinuirano postiže ocjenu zadovoljstva klijenata od 98 %.

Globalization Partners: Da saznate više, posjetite: G-P.com ili se povežite s putem Twittera, LinkedIn-a, Facebooka ili pogledajte blog.

O Clipcon Recruitment

ClipCon je agencija za posredovanje u zapošljavanju, ovlaštena od strane Ministarstva rada i socijalne politike (FBIH).Radimo sa lokalnim i međunarodnim kompanijama, organizujući i procesuirajući kandidate iz BiH, Balkana i svijeta.

Naša agencija je uglavnom fokusirana na: Pomoć u zapošljavanju, Organiziranje sajmova zapošljavanja i događajauz posredovanje; Procesuiranje kandidata, preliminarni odabir kandidata, headhunting; Brendiranje poslodavaca

Clipcon Recruitment možete pratiti i na stranicama društvenih medija: InstagramFacebookTelegram.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti