KfW u Bihaću: Revizori ocjenjuju projekt izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

30.08.2022. 15:27 / Izvor: Akta.ba
KfW

Sastankom u kabinetu gradonačelnika Grada Bihaća Šuhreta Fazlića započela je trodnevna posjeta interne revizije Njemačke razvojne banke – KfW.

Sastankom u kabinetu gradonačelnika Grada Bihaća Šuhreta Fazlića započela je trodnevna posjeta interne revizije Njemačke razvojne banke – KfW koja je bila jedan od glavnih financijera projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bihaću.

Revizori koji su posjetili Grad Bihaća imaju za cilj da ocijene uspješnost ovog projekta sa aspekta održivosti i načina rada i upravljanja nakon što je isto stavljeno u funkciju. Neka od konkretnih pitanja o kojima se je razgovaralo su pitanja tarife, zatim zbrinjavanje mulja, kao i legislative koja definiše ovu oblast. Sastanku su pored predstavnika Grada Bihaća bili prisutni i predstavnici JP Vodovod d.o.o. Bihać kao i predstavnici bivše Jedinice za implementaciju projekata.

U sljedeća dva dana biće izvršen obilazak samog postrojenja i laboratorije, zatim kanalizacione mreže, kao i obavljeni pojedinačni sastanci sa stranama koje su ispred Grada bile uključene u projekt.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti