Novootvorena "Destilerija Aperitivo Bar & Shop" Podruma Vukoje oduševila hedoniste iz cijele Evrope

04.09.2022. 15:04 / Izvor: Akta.ba

Turisti i svi ljubitelji kvalitetnog vina od ovog ljeta imaju novu, nezaobilaznu turističku destinaciju na vinskoj cesti Hercegovine.

Turisti i svi ljubitelji kvalitetnog vina od ovog ljeta imaju novu, nezaobilaznu turističku destinaciju na vinskoj cesti Hercegovine. Tu se mogu osvježiti, saznati više o proizvodnji destilata i maslinovog ulja, te kupiti neki od ovih autohtonih hercegovačkih proizvoda.

Naime, na samom ulazu u Trebinje, na lokalitetu Zasad polje, nalazi se novi ugostiteljsko-turistički objekat „Destilerija Aperitivo Bar & Shop“, koji je otvoren u sklopu destilerije i „Podruma Vukoje 1982”, a koji je već osvojio hedoniste iz cijele Evrope. 

"Željeli smo da napravimo jedan specifičan objekat za degustaciju destilata, maslinovih ulja, ali i naših vina. Objekat je kapaciteta 60 mjesta. Zajedno sa našom organskom farmom koja se nalazi na ovom lokalitetu, ovo je novi turistički proizvod koji nudimo turistima svakog dana od 12 do 20 časova. Turisti se mogu pojedinačno, ali i u organizovanim posjetama ovdje osvježiti, degustirati naše destilate, kupiti vina i ulja, a sve uz podršku našeg edukovanog osoblja. To će sve sigurno pospiješiti upoznavanje ove naše priče o destilatima i proizvodnji grozdove rakije, jer nam je želja da to predstavimo na što bolji način i da ljudi osjete koliko energije se ulaže u proizvodnju u Hercegovini", kaže Radovan Vukoje, predsjednik vinara Bosne i Hercegovine i vlasnik "Podruma Vukoje 1982".

radovan vukoje

Kako pojašnjava, gosti će saznati puno o proizvodnji rakije, a moći će da posjete i vinograde u kojima nastaje grožđe za nju, te će se upoznati sa proizvodnjom maslinovog ulja.

"Na lokalitetu Zasad polje imamo 1.000 stabala masline. U "Destileriji Aperitivo Bar & Shop“ u ponudi će biti dostupni svi naši proizvodi, a uz mogućnost kupovine, naši gosti će dobiti sve informacije o njima. Također, posjedujemo i 600 stabala smokve, a u ponudi imamo i novi zanimljiv proizvod - liker od smokve, koji je već osvojio američko tržište. U februaru smo isporučili prvi kontigent likera, na čelu sa ovim likerom od smokve, za Pennsylvaniju", govori Vukoje.

Uz već poznatu vinsku galeriju Vukoje, koja gostima pruža fine dining sofisticirano iskustvo kuhinje, a u sklopu koje postoji i vinoteka i wine shop, porodica Vukoje gostima pruža mogućnost uživanja i u vinogradarevoj konobi smještenoj u carskim vinogradima. 

"U pitanju je jedinstven objekat sa historijskim položajem za degustaciju i uživanje u vinu. Priču smo zaokružili sa novim objektom „Destilerija Aperitivo Bar & Shop“. Također, u Beogradu posjedujemo vinski klub sa pratećim shopom. U sklopu vinograda imamo i organsku farmu ovaca autohtone hercegovačke sorte pramenke. One se uzgajaju kao prirodan čistač maslinjaka i vinograda, a njihovim se stajnjakom također đubri tlo. Imamo 120 ovaca. Ne koristimo nikakve herbicide, sistemike i nikakva hemijska sredstva koja bi onečistila vinograd", ističe na kraju vlasnik „Podruma Vukoje 1982”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti