cargo-partner otvara filijalu u Barceloni

06.09.2022. 08:11 / Izvor: Akta.ba
cargo

Nova kancelarija omogućava idealnu povezanost sa glavnim transportnim čvorištima u zemlji i omogućava cargo-partneru da ponudi širok spektar avio, pomorskih, cestovnih i logističkih usluga za svoje klijente u regionu.

Globalna logistička kompanija nastavlja svoju ekspanziju u zapadnoj Evropi otvaranjem filijale u Barceloni (Španija). Nova kancelarija omogućava idealnu povezanost sa glavnim transportnim čvorištima u zemlji i omogućava cargo-partneru da ponudi širok spektar avio, pomorskih, cestovnih i logističkih usluga za svoje klijente u regionu.

cargo-partner nastavlja svoje širenje i dodaje još jednu novu zemlju svojoj globalnoj mreži. Prateći potrebe svojih kupaca u zapadnoj Evropi, cargo-partner će od 1. septembra 2022. otvoriti svoju prvu filijalu u Španiji. Oriol Asturgo, generalni direktor cargo-partnera u Španiji, objašnjava:

"Odluka da otvorimo kancelariju u Barceloni bila je vođena potrebama naših postojećih kupaca u regionu. Naša nova postavka na ovoj strateškoj lokaciji nam omogućava da iskoristimo sveobuhvatnu mrežu kancelarija i skladišta širom Evrope i da podržimo cijelu grupu cargo-partnera sa punim spektrom transportnih i logističkih usluga".

cargo

Nova kancelarija u Barceloni približava cargo-partner svojim klijentima u Španiji, koja je jedna od najvećih ekonomija u EU. Španija je na 6. mjestu u BDP-u među zemljama EU, sa sektorom logistike koji predstavlja 10% BDP-a zemlje. Barcelona pruža idealnu povezanost sa svim glavnim logističkim čvorištima u Španiji, uključujući luke Barcelona, Valencia i Alhesiras, aerodrome u Barceloni i Madridu, te čvorišta cestovnog saobraćaja u Barceloni, Madridu, La Jonkeri, Irunu i Zaragozi. Sa ove tačke gledišta, cargo-partner je spreman da pruži uslugu svojim klijentima u različitim industrijama, uključujući automobilsku, prehrambenu te maloprodajni sektor.

cargo-partner tim u Španiji nudi kompletan portfolio transportnih i logističkih usluga, od avionskog i pomorskog transporta do nacionalnog i međunarodnog cestovnog transporta, željezničkog transporta i usluga skladištenja.

"Naša kancelarija u Barceloni upotpunjuje cargo-partner mrežu u zapadnoj Evropi i omogućava nam da iskoristimo sinergiju sa drugim kancelarijama u regionu kako bismo postigli kraće tranzitno vrijeme u cestovnom transportu. Pored toga, koristićemo Španiju kao čvorište za avionski i pomorski transport da bismo ubrzali isporuke iz Evrope u Ameriku", navodi Oriol Asturgo.

cargo

Tim u Barceloni trenutno broji šest zaposlenih i očekuje se da će do kraja godine porasti na četrnaest.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga punog opsega infologistike koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanaca snabdjevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava više od 3.900 ljudi širom svijeta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti