Otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

19.09.2022. 16:11 / Izvor: Akta.ba
bh telecom visoko

Novi, moderni poslovno-prodajni prostor BH Telecoma otvoren je danas u Visokom, u objektu BH Pošte na adresi Čaršijska 75, uz prisustvo brojnih zvanica, gostiju i prvih korisnika usluga.

Novi, moderni poslovno-prodajni prostor BH Telecoma otvoren je danas u Visokom, u objektu BH Pošte na adresi Čaršijska 75, uz prisustvo brojnih zvanica, gostiju i prvih korisnika usluga.

Radi s o prostoru ukupne kvadrature 83,38 m2, a na području Zeničko – dobojskog kantona je to 14.prodajno mjesto BH Telecoma, nakon što su u proteklim godinama otvoreni brojni telecom centri i druga prodajna mjesta: dva Telecom centra u  Zenici i po jedan centar u Tešnju, Visokom, Kaknju, Maglaju, Zavidovićima i Žepču, te tri šalterska mjesta (Vareš, Olovo, Breza) i dva informativno-prodajna pulta u trgovačkim centrima WISA u Jelahu  i Suša u Visokom.  

U ovom velikom i moderno opremljenom prodajnom prostoru će građanima Visokog i okolinih mjesta biti dostupne brojne usluge i servisi BH Telecoma. Osim ugovaranja usluga, oni će ovdje moći kupovati uređaje najpoznatijih svjetskih brendova iz bogate i raznovrsne ponude BH Telecoma: mobitele, laptope, tablete, kao i uređaje i opremu iz ponude partnera ove kompanije, te će moći plaćati račune za usluge i dobiti bilo koje druge usluge iz širokog uslužnog i prodajnog asortimana BH Telecoma.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman je u vezi sa daljim planovima kompanije naveo da će nastaviti snažno graditi infrastrukturu na području grada Visokog, unaprediti signal mobilne mreže, sve u cilju povećanja zadovoljstva njihovih krajnjih korisnika i u cilju povećanja dostupnosti usluga BH Telecoma.

"Želim podsjetiti korisnike da smo prvi u Sarajevu otvorili Premium showroom, a naša ambicija je da u narednoj godini na području Zeničko-dobojskog kantona otvorimo drugi showroom kao i u ostalim većim gradovima, kako bismo osigurali jedan premium doživljaj svim korisnicima i prezentovali bogati portofolio usluga BH Telecoma na pravi način. Nadam se da će građani Visokog uživati u korištenju usluga BH Telecoma u prostoru koji smo danas otvorili", istakao je Kahriman.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić je rekao da BH Telecom svojim ukupnim aktivnostima, kako investiranjem u ovakve objekte, tako i širenjem mreže, investira značajan dio svojih sredstava u razvoj lokalnih zajednica.

"Želim da se uime Grada Visoko  zahvalim BH Telecomu i na doprinosu i podršci raznim klubovima i udruženjima,  jer na takav način oni pokazuju da su društveno odgovorni, pokazuju da sve ono sto građani plate BH Telecomu za usluge koje koriste dobiju dodatnu vrijednost, odnosno njihov novac se ponovo vrati u naš grad", dodao je Ganić. 

U skladu sa uobičajenom praksom, u poslovima projektovanja i opremanja  novog prodajnog prostora učestvovalo je više organizacionih jedinica BH Telecoma: Izvršna direkcija za investicije i Izvršna direkcija za razvoj poslovanja/Direkcija za promociju, prodaju i podršku i Direkcija Zenica, dok je izvedbeni projekat izradio projektni biro "a.g.SIMS" d.o.o. Zenica.

Izvođač radova na adaptaciji i opremanju prostora je bila firma "Tehnograd" d.o.o. Tuzla. U adaptaciju i opremanje ovog prodajnog prostora BH Telecom je investirao 213.000 KM, saopćeno je iz BH Telecoma. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti