"BE STAR" uspješno održao seminar "Tehnike prodaje kroz prodajne procese i prezentacija proizvoda"

20.09.2022. 08:56 / Izvor: Akta.ba
tehnike prodaje

U organizaciji Centra "BE STAR" u Zenici, dana 17. septembra 2022.godine, održan je seminar za uposlenike kompanije DDI d.o.o.

U organizaciji Centra “BE STAR” u Zenici, dana 17. septembra 2022.godine, održan je seminar za uposlenike kompanije DDI d.o.o na temu: “Tehnike prodaje kroz prodajne procese i prezentacija proizvoda”.

Radionica je pokazala da je važnost pregovaračkih vještina u prodaji,  međutim jedno je biti svjestan važnosti, a drugo je znati kako pregovarati za uspješnu prodaju.  Upravo pregovaračke vještine često čine razliku između vrhunskih i prosječnih prodavača i pregovarača, a njihovim unapređenjem direktno utičemo na naš prodajni uspjeh.

Cilj seminara - pokazati kako je moguće da se kroz različite tehnike skrene pažnja klijentima na potrebe i korist različitih proizvoda i usluga na tržištu. Također, cilj je da se pokaže mogućnost i potreba spoja tradicionalnog i digitaliziranog načina prodaje, pregovaranja I vođenja.

Lideri ili vođe da bi od uposlenika u prodaji mogli tražiti rezultat, prvenstveno im trebaju obezbijediti adekvatno znanje.

Promjene u poslovnim organizacijama neminovne su ako poslovni sistem želi preživjeti u svom okruženju na tržištu. Prvenstveno, bitno je da postoji svijest i odgovornost zaposlenika, kao i pozitivan uticaj menadžera na motivaciju svojih uposlenika. To se najlakše ostvaruje uvođenjem treninga i timskog rada, što će svakog ponaosob inicirati da prepozna šta je to, šta je najbolje za njih i time doprinijeti uspješnijem obavljanju zadataka.

Predavać : Mladen Komarica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti