Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održana redovna Skupština dioničara Bosnalijeka

20.09.2022. 11:42 / Izvor: Akta.ba
bosnalijek

Redovna Skupština dioničara Bosnalijeka d.d. održana je 19. septembra 2022. godine.

Redovna Skupština dioničara Bosnalijeka d.d. održana je 19. septembra 2022. godine. Na Skupštini je usvojen Godišnji izvještaj o poslovanju Društva za 2021. godinu sa finansijskim izvještajima, Izvještaj vanjskog revizora te izvještaji Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. 

Također, usvojena je i Odluka o rasporedu dobiti i isplati dividende ostvarene po Godišnjem izvještaju o poslovanju društva za 2021. godinu te Odluka o izboru vanjskog revizora za reviziju finansijskih izvještaja društva Bosnalijek d.d. za 2022. godinu.

Na Skupštini je izglasan i novi saziv Nadzornog odbora u sastavu: Nedim Rizvanović, Rijad Hasić, Vedad Tuzović, Madžid Avdagić i Haris Jahić. 

Prema prijedlogu Nadzornog odbora, koji je prihvaćen na Skupštini, ovogodišnji iznos dividende je 1 KM po dionici, a dioničarima bi ukupno trebalo biti isplaćeno nešto više od 9 miliona KM. 

Bosnalijek je prošlu poslovnu godinu završio sa 154 miliona KM ostvarenih prihoda i dobiti u visini od 15 miliona KM.

Odlukama Skupštine potvrđena je stabilnost poslovanja kompanije Bosnalijek d.d. i stvoreni su uslovi za nastavak uspješnog rada. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti