Energetska kriza ili izazov?! Hifa-Oil spremna sa skladišnim i voznim kapacitetima

20.09.2022. 13:35 / Izvor: Akta.ba
HIFA

Kompanija je koja obavlja poslove nabavke, skladištenja, prevoza i prodaje svijetlih i crnih naftnih derivata.

Hifa-Oil je kompanija koja je najveći privatni distributer naftnih derivata iz Bosne i Hercegovine, a čije poslovanje nije vezano samo za bosanskohercegovačko, nego i za 11 tržišta Jugoistočne Evrope.

Kompanija je koja obavlja poslove nabavke, skladištenja, prevoza i prodaje svijetlih i crnih naftnih derivata.

Obzirom da se gotovo pa čitav svijet nalazi u priličnom energetskom izazovu i  da se zemlje regiona pripremaju za potencijalni nedostatak naftnih derivata, te određeno vrijeme skladište količine, Hifa-Oil također prepoznaje taj izazov. 

HIFA OIL

"S tim u vezi već određeno vrijeme se prave strategije i poslovne politike u dogovoru sa poznatim dobavljačima i obezbjeđuju količine naftnih derivata, prije svega mazuta, čime bi se amortizovao udar usljed nedostatka ovog proizvoda na tržištu. Sa dobrim skladišnim kapacitetima, logistikom, voznim jedinicama i ljudskim resursima spremni smo za izazove u isporukama mazuta", riječi su izvršnog direktora ove kompanije Venana Hadžiselimović.

Kapaciteti za skladištenje ove vrste energenta su upravo najveći kod Hifa-Oil u Bosni i Hercegovini, a isti dolaze iz više pravaca snabdjevanja i sa alternativnom logistikom koja znači da roba dolazi kako željeznicom tako i vlastitom  Hifa-Oil flotom od preko 30 voznih jedinica spremnih za prevoz. Prevoz robe uključuje destinacije od Austrije do Albanije, a isti se vrši u roku od 24h od momenta kada je potrebno započeti proces isporuke.

Ističemo, kompanija Hifa-Oil postoji 20 godina, posluje sa preko 2500 klijenata, te u svom sastavu posjeduje još 15 kompanija i preko 900 uposlenika. Hifa-Oil je nedavno otvorila i prvi dio kompleksa benzinske pumpe, autopraone i najvećeg terminala za JET gorivo u BiH u sarajevskom naselju Dobrinja, neposredno uz Aerodrom Sarajevo čime je iz ove perspektive olakšan i obezbjeđen siguran sistem snabdjevanja goriva za avione koji operiraju prema i iz Bosne i Hercegovine.

HIFA

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti