Održana dodjela 80 Cambridge English certifikata A1-C2 nivoa polaznicima Cambridge Centra Facultas

21.09.2022. 10:07 / Izvor: Akta.ba

U petak, 16. septembra 2022., u Homework Hubu u Sarajevu održana je ceremonija dodjele Cambridge English diploma, pod motom Celebrating Knowledge.

U petak, 16. septembra 2022., u Homework Hubu u Sarajevu održana je ceremonija dodjele Cambridge English diploma, pod motom Celebrating Knowledge. Ovom prilikom je 80 polaznika Facultas Cambridge Assessment English Authorised Exam Centre krunisalo svoje znanje međunarodnim priznanjem, odnosno certifikatom Cambridge univerziteta, koje je potvrda njihovog nivoa poznavanja engleskog jezika od A1-C2 nivoa.

Cambridge diploma je međunarodno priznata, nema ograničen rok trajanja, omogućava studiranje i zapošljavanje bilo gdje u svijetu i potvrda je spremnosti i sposobnosti polaznika da se uključe u svjetske akademske, a kasnije i poslovne tokove.

Polaznici su se tokom protekle školske godine pripremali u Facultas Cambridge English centru, koji je i administrirao ispite, a ideja Facultas centra je širenje znanja i svijesti o važnosti učenja engleskog jezika i posjedovanja Cambridgeovih certifikata, koji su nabolja garancija poznavanja ovog jezika u svijetu.

Prethodna godina je za Cambridge Centar Facultas bila najizazovnija do sada, ali i najuspješnija jer su dobili još jedno zvanično priznanje uspjeha i kvalitete rada, postavši jedini registrovani autorizovani ispitni centar u BiH. Ovo Facultas stavlja u poziciju jedine škole u BiH koja može, pored pripreme učenika za polaganje, takođe i administrirati Cambridge English ispite.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti