Kompanija iz Milića pokreće proizvodnju poliesternih kada i obradu metala, planiraju zapošljavanja

21.09.2022. 13:41 / Izvor: Akta.ba
Metkomp

Načelnik opštine Milići Marko Savić i načelnik Odjeljenja za finansije, privredu i društvene djelatnosti Mladen Vidović, 16.septembra 2022.godine, obišli su pogon preduzeća Metkomp.

Načelnik opštine Milići Marko Savić i načelnik Odjeljenja za finansije, privredu i društvene djelatnosti Mladen Vidović, 16.septembra 2022.godine, obišli su pogon preduzeća "Metkomp“ u Novoj Kasabi, koje se bavi proizvodnjom poliesternih kada.

Alen Bošnjaković, direktor preduzeća "Metkomp“, u svom obraćanju medijima izjavio je da trenutno zapošljavaju osam osoba, a planirano je da se zaposli između 35 i 40 ljudi na proizvodnji poliesternih kada. Drugi segment bi bio metalna obrada, a u tom dijelu alatnice bi bilo zaposleno od 5 do 10 ljudi.

Prema riječima Načelnika opštine Marka Savića ideja je bila da se adaptira objekat osnovne škole u Novoj Kasabi, koji bi se davao u zakup preduzetnicima koji imaju namjeru da otvore nova radna mjesta.

"Opština Milići je u adaptaciju ovog prostora uložila 45.000 KM, a ideja je da se od ovog objekta napravi mini poslovna zona. Preduzeća koja ovde počinju sa radom, za početak zapošljavaju manji broj radnika i polako stvaraju uslove da se taj broj poveća“, rekao je Načelnik opštine u svom obraćanju medijima.

Posjeti je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine opštine Milići Zajim Mahmutović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti