Ministarstvo zdravstva KS nabavlja odijela za neuromišićnu stimulaciju, objavljen poziv za dodjelu

21.09.2022. 14:20 / Izvor: Akta.ba
odijela za neuromišićnu stimulaciju

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom, prof.dr. Harisom Vranićem, nabavlja 15 neuromodulacijskih odijela.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom, prof.dr. Harisom Vranićem, nabavlja 15 neuromodulacijskih odijela za osobe oboljele od neuromišićnih oboljenja u Kantonu Sarajevo. 

Radi se o odijelima koja, uz prilagođavanje komandi, povećavaju mobilnost i samostalnost, te smanjuju bol putem elektromišićne stimulacije. U video prilogu objavljenom na službenoj FB stranici Vlade KS može se vidjeti o kakvim odijelima je riječ. 

Na stranici Ministarstva zdravstva KS www.mz.ks.gov.ba je objavljen Javni poziv za dodjelu ovih odijela, gdje se mogu pronaći sve informacije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu. 

Prijavni obrazac se može preuzeti uz objavu Javnog poziva ili na protokolu Ministarstva zdravstva. 

"Ovo je još jedan korak kojim pokazujemo da nam je zdravlje naših građana na prvom mjestu. Nismo zanemarili ni ovu kategoriju i poručujemo vam da niste sami, mislimo i na vas. I ovo je samo prvi korak u tom smjeru", poručuju iz Ministarstva zdravstva KS. 

Pravo učešća imaju sve osobe koje ispunjavaju uslove predviđene ovim Javnim pozivom, a zbog načina djelovanja odijela, prioritet za dodjelu imaju djeca.  

Sredstva za ovu namjenu su previđena u Budžetu Kantona Sarajevo za 2022. godinu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti