HeidelbergCement postaje Heidelberg Materials

23.09.2022. 12:31 / Izvor: Akta.ba
Heidelberg Materials

"Materials" zamjenjuje "Cement" i označava inovativni portfolio održivih i inteligentnih građevinskih materijala kao i digitalnih rješenja.

HeidelbergCement postaje Heidelberg Materials. Kompanija je u utorak 20.9.2022. otkrila svoj novi brend identitet u prisutnosti stotina zaposlenika u svom sjedištu u Heidelbergu u Njemačkoj.

U nazivu se "Heidelberg“ zadržava kao sinonim za kontinuitet i tržišno vodstvo.

"Materials" zamjenjuje "Cement" i označava inovativni portfolio održivih i inteligentnih građevinskih materijala kao i digitalnih rješenja.

"Ponosni smo na naše poslovanje s cementom, ali raspon usluga naše kompanije daleko nadilazi cement, kako danas tako još više u budućnosti“, rekao je dr. Dominik von Achten, predsjednik Upravnog odbora.

- Naša budućnost je održiva. Naša budućnost je digitalna. Zahtjevi kupaca, tržište i konkurenti se brzo mijenjaju. Prilike i izazovi ne poznaju granice zemalja, dok komunikacija postaje sve više globalna. Imamo nove prilike da se istaknemo. Bit ćemo prva kompanija u svijetu koja će već 2024. godine ponuditi na veliko cement bez karbona. Snažno napredujemo u skaliranju naših CCUS* aktivnosti: s projektima koje smo već pokrenuli do 2030. smanjit ćemo naše CO2 emisije za 10 miliona tona. Kako bismo u potpunosti iskoristili prednosti koje imamo kao globalni tim, moramo nastupati i djelovati ujedinjeno i govoriti jednim glasom. S našim novim i globalnim brendom Heidelberg Materials, našoj transformaciji dajemo lice i sidro. Nastavljamo predvoditi promjene u našoj industriji koje vode ka održivosti i digitalizaciji – u korist naših kupaca, naših zaposlenika, naših dioničara i društva u kojem živimo.

Primjena u cijelom svijetu od 2023. nadalje

U prvom koraku, rebranding će započeti na razini Grupe, gdje će se Heidelberg Materials odmah predstaviti kao brend. Od 2023. nadalje, domaće i međunarodne podružnice postupno će se preimenovati u Heidelberg Materials.

Jon Morrish, član Upravnog odbora i odgovorni za razvoj brenda, rekao je: "Kao pionir na putu ka karbonskoj neutralnosti i kružnoj ekonomiji u industriji građevinskih materijala, našim kupcima nudimo održivu vrijednost: cilj nam je do 2030. generirati polovicu našeg prihoda s proizvodima s niskim udjelom karbona. Heidelberg Materials je moćan brend koji predstavlja naše globalne standarde kvalitete i održivosti te kombinira snage iz svih zemalja s onima iz cijele Grupe.”

Cilj: prva kompanija s nultim neto emisijama u sektoru

Novi logo spaja racionalnost i emociju. Ujedinjuje tradicionalne vrijednosti i buduća polja djelovanja Grupe. Slikovna oznaka u logu je novost: dva elementa ujedinjena u organskom obliku predstavljaju slovo „h“ , početno slovo brenda. Veći oblik predstavlja konstrukcijski element, a time i tehničku snagu Heidelberg Materialsa. Manji element simbolizira buduća polja djelovanja Grupe.

Novi brend odražava ambiciju da budemo otvoreni za promjene, a da pritom ostanemo pristupačni i autentični. U isto vrijeme, naglašava da je Heidelberg Materials temeljni stub globalne industrije građevinskih materijala, s konkretnim ciljem: postati prva kompanija u sektoru s nultim neto emisijama.

Strategiju i dizajn brenda podržao je MetaDesign, Dusseldorf/Njemačka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti