HP Mostar provele recertifikaciju sistema upravljanja sigurnosti informacija ISO 27001:2013

28.09.2022. 11:18 / Izvor: Akta.ba
HP Mostar

Hrvatske Pošte sa sjedištem u Mostaru sa svojom organizacionom jedinicom Hibridne pošte i ovaj put su potvrdile da u potpunosti održavaju standard sistema sigurnosti informacija Iso 27001:2013.

Hrvatske Pošte sa sjedištem u Mostaru sa svojom organizacionom jedinicom Hibridne pošte i ovaj put su potvrdile da u potpunosti održavaju standard sistema sigurnosti informacija Iso 27001:2013.

"Nakon obavljenog recertifikacijskog audita Institut za standarde i sigurnost je u svom izvještaju dao pozitivno mišljenje o sustavu upravljanja sigurnosti informacija u ustanovi čime su Hrvatske Pošte Mostar stekle pravo na korištenje certifikata za međunarodnu normu ISO 27001:2013. Ovim certifikatom je potvrđena učinkovita implementacija sustava upravljanja informacijskom sigurnošću čime je potvrđen dugoročan strateški cilj Hrvatske pošte Mostar", kazali su iz Institut za standarde i sigurnost.

Ispunjavanjem zahtjeva navedenog standarda podiže se nivo sigurnosti u smislu zaštite od velikog broja prijetnji, kao što su neovlašteni pristup korporativnim mrežama, gubitak povjerljivih informacija, upadi u informacione sisteme, “curenje” povjerljivih informacija, prisluškivanje, virusni napadi i drugo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti